Instagram оновить свої алгоритми, щоб просувати більше «оригінального контенту» від невеликих акаунтів
Instagram оновить свої алгоритми, щоб просувати більше «оригінального контенту» від невеликих акаунтів

Instagram оновить свої алгоритми, щоб просувати більше «оригінального контенту» від невеликих акаунтів

Платформа додасть маркування до контенту, який репостять, і видалить агрегатори контенту з рекомендацій. Нові зміни планують впровадити упродовж наступних кількох місяців.

Instagram оновить правила ранжування рекомендацій, аби дати змогу користувачам з невеликою кількістю підписників отримати більше поширень свого контенту. Про це повідомило видання Tech Crunch.

Нові алгоритми показуватимуть оригінальний контент невеликій аудиторії, якій він може сподобатись. Якщо показники взаємодії користувачів з контентом будуть високими, такі публікації показуватимуть дещо ширшій аудиторії, яка з часом збільшуватиметься. На думку команди соцмережі, ця зміна дасть усім авторам рівні шанси знайти своїх підписників.

Якщо Instagram помітить кілька ідентичних повідомлень на платформі, він рекомендуватиме лише оригінальну публікацію. Instagram також почне додавати до репостів маркування з нікнеймом оригінального автора, що буде видимим для підписників акаунта, який зробить репост. Наразі оригінальний автор або акаунт, який репостить контент, мають змогу видалити мітку, проте в майбутньому Instagram може це заборонити.

Водночас алгоритми невдовзі не рекомендуватимуть акаунти, які неодноразово публікують контент інших користувачів. Ця зміна не вплине на те, як соцмережа показує людям контент з акаунтів агрегаторів, на які вони підписані.

Нові зміни планують впровадити упродовж наступних кількох місяців.

Нагадаємо, минулог року компанія Meta опублікувала розлоге пояснення того, як застосування штучного інтелекту впливає на алгоритми рекомендацій контенту для користувачів Facebook та Instagram.

Зокрема, довідка, присвячена функції пошуку інстаграму, описувала, як програма збирає всі релевантні результати пошуку у відповідь на запит користувача, оцінює кожен результат на основі попередніх взаємодій користувача з програмою, а потім застосовує «додаткові фільтри» та «процеси цілісності», щоб звузити список перед остаточним представленням його користувачеві.

  • Читайте також: У фейсбуці, інстаграмі, вотсапі та месенджері з'явиться помічник зі штучним інтелектом Meta AI

Фото: Instagram

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Instagram
Источник материала
Поделиться сюжетом