На честь бога війни. Українська Flytech представила новий розвідувальний безпілотник ARES
На честь бога війни. Українська Flytech представила новий розвідувальний безпілотник ARES

На честь бога війни. Українська Flytech представила новий розвідувальний безпілотник ARES

Українська компанія Flytech представила розвідувальний БПЛА оперативно-тактичного рівня. Подробицями поділилися з Vector.

Що сталося

Українські розробники з компанії Flytech презентували розвідувальний безпілотник ARES. Основні його переваги, кажуть,  порівняно недорога ціна та простий ремонт. Дрон має наступні характеристики:

  • дальність зв’язку: до 50 км;
  • тривалість польоту: до 150 хв;
  • крейсерська швидкість: 68 км/год;
  • максимальна швидкість: 100 км/год;
  • розмах крил: 1,7 м;
  • робоча температура: від -15° до +35°; 
  • швидкість розгортання комплексу: 15 хв.

За словами розробників, його можна запускати з руки, а посадку виконують за допомогою пульта. Особливість БПЛА ARES — багатоканальний звʼязок як спосіб боротьби з РЕБ. Безпілотник може перемикатися на резервні канали без втрати управління в разі якщо ворог використовує засоби РЕБ, що глушать одну з частот.

У компанії заявляють, що ARES доволі легкий в ремонті та не потребує багато часу на
виробництво, що робить його більш доступним, порівнюючи з іншими аналогами БПЛА. Втім, точної вартості у компанії не називають. Після успішного використання розвідувального дрона на полі бою компанія розпочала масове виробництво, яке налагодили менш ніж за пів року.

Що відомо про компанію

Співзасновником є Микита Коваленко. З міркувань безпеки, детальнішої інформації про фаундерів не розкривають. БПЛА Ares розробили в квітні 2023 — тоді відбувся перший політ у бойових умовах на Запорізькому напрямку. 

Масштабування розпочали у листопаді 2023 зі створенням компанії FLYTECH. Основний сегмент наразі формулюють так: доступний недорогий масовий розвідник, до 50 км.

Зараз FLYTECH пропрацьовує декілька напрямків реалізації власної платформи літака. 

Источник материала
Поделиться сюжетом