Передбачити неможливо: які методи тиску на ЗСУ застосовують росіяни
Передбачити неможливо: які методи тиску на ЗСУ застосовують росіяни

Передбачити неможливо: які методи тиску на ЗСУ застосовують росіяни

На прикладі Бахмутського відтинку офіцер артилерії 4 бригади НГУ "Рубіж" Володимир Назаренко пояснив 24 Каналу, як російські військові тиснуть на ЗСУ.

Роблять кілька дій одночасно

Військовий розповів, що окупанти намагаються просуватися ледве не в кожній посадці та населеному пункті на Бахмутському напрямку. Проте не одномоментно, а з певною випадковою періодичністю. Доволі складно спрогнозувати, у якій лісосмузі чи селі ворог спробує розвинути наступ.

Росіяни пробують накопичувати сили та засоби, проводити артилерійську підготовку, бомбардувати та застосовувати ударні БпЛА на багатьох напрямках одночасно,
– зазначив Володимир Назаренко.

Відтак надважливо, аби Сили оборони мали технічне забезпечення, достатньо боєприпасів та вогневої потужності, щоб протистояти ворогу. Коли у росіян є перевага у снарядах, українські військові мають відповідати точністю. Оскільки західне озброєння набагато вірніше, ніж радянське озброєння, яке призначене для бомбардування квадрата.

Яка ситуація на Сході: дивіться на карті

Бахмутський напрямок: що відомо

  • Перед спробою просування росіяни проводять артилерійську підготовку ближніх і дальніх тилів, передніх позицій, активно застосовують керовані авіабомби, авіацію та все наявне озброєння. Окупанти дедалі більше намагаються працювати точково за допомогою коригування, наприклад, з безпілотника "Орлан". Адже раніше радянське озброєння працювало неточно.
  • Противник намагається знайти слабкі місця Сил оборони, здійснюючи постійні штурми біля Часового Яру. Ворог завжди тримає в напрузі українських військових. Проте спроби росіян просунутися вперед залишаються невдалими. Оскільки наша оборона доволі стійка, а військові вміло відбивають всі атаки окупантів.
  • На відтинку оборони бригади "Рубіж" кількість ворожих штурмів також не зменшується. Росіяни намагалися атакувати позиції ЗСУ малими піхотними групами, але були знищені FPV-дронами наших оборонців із бригади. Ті, що залишилися і втікали, були добиті снайперами. Через кілька годин ворог спробував поновити наступальні дії, але був знищений артилерією українських дивізіонів.
Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом