Поліція отримала від партнерів автомобілі для груп із протидії домашньому насильству
Поліція отримала від партнерів автомобілі для груп із протидії домашньому насильству

Поліція отримала від партнерів автомобілі для груп із протидії домашньому насильству

Національна поліція України отримала 13 автомобілів для мобільних груп із протидії домашньому насильству. Техніка передана за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення та французького фінансування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Машини надані в межах пілотного проєкту, який діятиме в Сумській та Дніпропетровській областях. Вони укомплектовані необхідною технікою, зокрема сонячними батареями, для надання допомоги в найвіддаленіших населених пунктах.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, в Україні через втрату близьких, житла і роботи прогнозується збільшення домашнього насильства на 30%. «Тому ми посилюємо підрозділи Національної поліції і зосереджуємося саме на розбудові секторів протидії домашньому насильству і мобільних груп реагування на домашнє насильство в обласних підрозділах Національної поліції», – наголосила вона.

Пакет допомоги Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні включає автомобілі та тренінги із реагування на домашнє і гендерно зумовлене насильство для 160 поліцейських. Допомогу профінансувало посольство Франції в Україні.

«Було б помилкою розрізняти підтримку фронту й українського суспільства, тому що це суспільство є серцем спротиву українського народу. Потрібно займатися обома напрямками одночасно. Це те, чим ми керуємося», – заявив посол Франції в Україні Гаель Весьєр.

Надзвичайний і Повноважний посол Франції передав МВС позашляховики / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Він наголосив, що протидія домашньому та сексуальному насильству є пріоритетом для Франції.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні діють 62 мобільні групи з протидії домашньому насильству.

Торік в Україні порушено понад 163 тисячі адміністративних матеріалів за вчинення домашнього насильства.

За даними опитування, 66,7% українців стикалися з проявами того чи іншого виду домашнього насильства особисто або спостерігали їх у своєму оточенні.

Теги по теме
полиция
Источник материала
Поделиться сюжетом