Смертельний удар по Одесі: як чоловік, який тільки-но пройшов тренінг, врятував життя поранених
Смертельний удар по Одесі: як чоловік, який тільки-но пройшов тренінг, врятував життя поранених

Смертельний удар по Одесі: як чоловік, який тільки-но пройшов тренінг, врятував життя поранених

Неймовірною історією поділився у мережі співзасновник фонду PULSE Федір Сердюк. Він наголосив, що ця ситуація демонструє, наскільки важливо вміти надавати домедичну допомогу, передає 24 Канал.

Отримав поранення, але встав допомагати іншим

Одесит Ігор Нахаба врятував життя пораненого, який постраждав під час цинічного ворожого удару 29 квітня. Чоловік також опинився під ворожою атакою й отримав уламкове поранення у верхню частину стегна. Втім, він піднявся й почав надавати допомогу іншим.

За день до страшного обстрілу Ігор саме пройшов тренінг з тактичної медицини, на якому навчали надавати домедичну допомогу, у тому числі – зупиняти кровотечу.


Ігор Нахаба (крайній справа) на тренінгу з тактичної медицини за день до російського удару / Фото надане 24 Каналу

В неділю наші інструктори провели навчання з зупинки кровотеч в Одесі, Ігор навчався в цій групі. Менше ніж за 24 години його навички зазнали важкого випробування, коли російська балістична ракета вдарила по цивільних, що гуляли біля моря після обіду. Це – ілюстрація жорстких і кривавих реалій, в яких ми живемо. Це – яскравий приклад того, наскільки важливо навчатись і навчати надавати першу допомогу,
– наголосив Сердюк.


Ігор Нахаба врятував поранених і зупиняв кровотечі після обстрілу / Фото з фейсбуку Федора Сердюка

Смертельний удар по Одесі 29 квітня: головне

  • Увечері 29 квітня Росіяцинічно вдарила по Одесі. Ворог влучив по цивільній інфраструктурі – спалахнув палац Одеської юридичної академії.
  • Відомо, що ворог використав для ударів по Одесі 3 ракети типу "Іскандер М". В Силах оборони півдня також повідомляли, що ракети були зі шрапнеллю, а в Офісі генпрокурора згодом опублікували відео, на якому зафіксовано момент ракетної атаки.
  • Загалом внаслідок атаки загинуло 6 людей. Поранення різного ступеня отримали понад 30 осіб. Серед них і колишній депутат Верховної Ради від "Партії регіонів" Сергій Ківалов.
Теги по теме
пострадавшие
Источник материала
Поделиться сюжетом