У США оголосили вирок засновнику найбільшої криптобіржі у світі: його реакція та нові плани
У США оголосили вирок засновнику найбільшої криптобіржі у світі: його реакція та нові плани

У США оголосили вирок засновнику найбільшої криптобіржі у світі: його реакція та нові плани

Чанпену Чжао, який відомий у криптосвіті як CZ, оголосили вирок у вівторок, 30 квітня. Його справу розглядали у Сіетлі, штат Вашингтон.

Рішення у справі засновника Binance

Засновник криптобіржі Binance повинен відбути покарання за ґратами протягом 4 місяців. Проте Мін'юст США вимагав для Чжао в суді ув'язнення на 36 місяців у справі про порушення біржею Binance федеральних санкцій і законів США про відмивання грошей.

Під час розгляду справи суддя не погодився із рекомендаціями від Міністерства юстиції США про збільшення покарання для бізнесмена. Зокрема, служитель Феміди заявив, що немає доказів про те, що Чанпена Чжао проінформували про незаконну діяльність у Binance. Також суддя виділив такі аспекти:

  • CZ визнав свою відповідальність у справі;
  • Характеристики чоловіка мають пом'якшувальний характер.

Слова у суді та подальші плани СZ

Чанпен Чжао виступив із заявою у суді за кілька хвилин до оголошення вироку. Він сказав, що перший крок до того, щоб взяти на себе відповідальність, – це повністю визнати помилки. За його словами, він усвідомлює важливість наявності надійної програми боротьби з відмиванням грошей, а також нагадав, що саме через це доручив криптобіржі Binance співпрацювати з розслідуванням.

Після оголошення вироку суду CZ опублікував в X (у минулому Twitter) пост, в якому подякував за підтримку. Також він заявив, що завершить цей етап та зосередиться на наступному розділі свого життя. Він планує приділити час власній освіті. Чжао додав, що залишиться пасивним інвестором та власником криптовалюти. За його словами, галузь увійшла у новий етап.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом