Україна, ймовірно, значно применшує справжні втрати у війні, - WP
Україна, ймовірно, значно применшує справжні втрати у війні, - WP

Україна, ймовірно, значно применшує справжні втрати у війні, - WP

Видання The Washington Post із посиланням на українського депутата повідомило, що президент України Володимир Зеленський, ймовірно, значно применшив справжні втрати української армії під час повномасштабної війни, аби не заважати і так непростій кампанії з мобілізації.

Український законодавець на умовах анонімності зазначив, що повідомлення Зеленського в лютому про те, що з 2022 року Україна втратила 31 000 військовослужбовців, значно применшує справжню кількість загиблих оборонців на війні.

Кількість загиблих військових, яку Україна довго відмовлялася оприлюднити, ймовірно, мала бути представлена ​​як менша з метою уникнути переривання і без того нелегкого поповнення війська.

Особового складу не вистачає, особливо в умовах, коли Росія посилює мобілізаційні заходи, проте, додав, що ситуація не досягла “червоної лінії”.

Генерал-майор Кшиштоф Нольберт, аташе з питань оборони Польщі у Вашингтоні, зауважив, що оновлення українських сил і надання обіцяного союзниками озброєння, ймовірно, призведе до успіху, “враховуючи виснажений і погано навчений стан” російських сил.

Нещодавно Зеленський охарактеризував схвалення допомоги США як “рятувальний круг”, однак, наголосив, що обіцяне озброєння надійти швидко.

Київ не повідомив, скільки військ буде потрібно у 2024 та 2025 роках. Колишній Головнокомандувач України Валерій Залужний заявляв, що ця цифра може сягати півмільйона. Одначе, генерал Олександр Сирський вважає, що їхня кількість менша. У WP пояснюють, що для Зеленського ризикована пропозиція навіть зібрати її частину.

25 лютого президент Володимир Зеленський повідомив, що втрати української армії з початку повномасштабної війни становлять 31 тисячу військовослужбовців.

Водночас він заявив, що втрати РФ складають близько 180 тисяч вбитими. Разом із пораненими – до 500 тисяч.

Зеленський нагадав, що нині в українській армії є певна кількість військових, котрі вважаються зниклими безвісти. Водночас він додав, що минулі обміни показали, що повернулися живими кілька хлопців, які вважалися зниклими безвісти.

У листопаді 2023 року автори “Книги пам’яті полеглих за Україну” проаналізували втрати України у повномасштабній війні з РФ. За словами фахівців, дані про українські втрати, які описують у західних ЗМІ – маніпулятивні. За даними, які достеменно відомі на цей час, у війні з окупантами загинули щонайменше 30 000 захисників України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Источник материала
Поделиться сюжетом