Журналістам повернуть доступ до роботи у Раді під час пленарних засідань
Журналістам повернуть доступ до роботи у Раді під час пленарних засідань

Журналістам повернуть доступ до роботи у Раді під час пленарних засідань

Журналісти отримають доступ до кулуарів Ради для висвітлення роботи парламенту під час пленарних засідань у такому ж режимі, як і під час пандемії Covid-19.

Про це під час круглого столу на тему: «Про доступ журналістів до кулуарів Верховної Ради та відновлення онлайн-трансляцій засідань парламенту» повідомив керівник Апарату Верховної Ради В’ячеслав Штучний, повідомляє Укрінформ.

«Ми повертаємося до тієї практики, яка була під час пандемії Covid-19. Під час засідання Верховної Ради у будівлі зможуть перебувати 20-30 представників ЗМІ. Журналісти вже подали заяви на акредитацію. Ми готові до проведення додаткової акредитації. Після Великодня зберемо журналістів для інструктажу під час перебування у парламенті», –зазначив Штучний.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук нагадав, що парламент – це єдиний в країні законодавчий орган, який працює в умовах воєнного стану, тож може вважатися ворогом одним із центрів прийняття рішень.

Представниця Управління державної охорони Валентина Савіцька зазначила, що необхідно буде належним чином верифікувати тих представників ЗМІ, які будуть допущені до будівлі парламенту, адже раніше акредитацію у Верховній Раді мали понад 4 тисячі журналістів.

«Нам потрібно сформувати пул журналістів, які ставлять до себе високі репутаційні вимоги», – зауважив Стефанчук.

Керівник пресслужби Верховної Ради Тарас Пастушенко нагадав, що «протягом останніх двох років діє тимчасовий пресцентр, де постійно надається можливість народним депутатам спілкуватися з журналістами».

Фото: відкриті джерела 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Верховная Рада Журналисты
Источник материала
Поделиться сюжетом