Смартфони iPhone 15 досі не наздогнали за популярністю своїх попередників
Смартфони iPhone 15 досі не наздогнали за популярністю своїх попередників

Смартфони iPhone 15 досі не наздогнали за популярністю своїх попередників

Аналітична компанія CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) опублікувала результати дослідження, присвяченого продажам Apple iPhone 15. Воно відображає, які моделі iPhone виявилися найбільш популярними в США в I кварталі 2024 року, і як споживачі прийняли iPhone 15 порівняно з iPhone 14 і раніше моделями.

Показники за I квартал мають значення, оскільки період з січня по березень — лише другий повний квартал продажів лінійки Apple iPhone 15. Найбільш моделями, що продаються, виявилися iPhone 15 Pro і Pro Max, які зайняли частки у 22% і 23% відповідно — 45% у сукупності. На iPhone 15 Plus припали 9% проданих iPhone; при цьому третє місце за популярністю посіли базові iPhone 15 і 14, які набрали по 14% — 28% разом узяті.

Частка продажів iPhone 15 Pro і Pro Max у I кварталі 2024 року виявилася майже ідентичною продажам iPhone 14 Pro і Pro Max за аналогічний період минулого року, але вся лінійка iPhone 15 зайняла 68% продажів, поступившись попередниці. Це на 7% нижче, ніж частка всіх iPhone 14 у I кварталі 2023 року – тоді вона була 75%.

«Ми розглядаємо це як продовження тенденції останньої пари кварталів, коли недорогі актуальні моделі поступаються більш старим. Колись флагман, а тепер базовий iPhone 15 більше не є передовим варіантом, адже цю роль взяли на себе моделі Pro та Pro Max», — пояснили показники продажів у CIRP. Аналітики також вказали на «незначні» покращення в останніх лінійках iPhone та непросту економічну обстановку — все це могло позначитися на продажах.

Источник материала
Поделиться сюжетом