Бур'яни на городі можна знищити без прополки: як це зробити
Бур'яни на городі можна знищити без прополки: як це зробити

Бур'яни на городі можна знищити без прополки: як це зробити

Боротьба з бур'янами – це та неприємність, із якою городникам та садівникам доводиться зіштовхуватися кожного року. Та замість того, щоб годинами полоти город, ви можете скористатися кількома іншими дієвими методами.

Як позбутися бур'янів на городі

Дуже популярним методом боротьби із бур'янами стало мульчування, адже воно досить ефективне та універсальне. Мульча – це те, що допомагає також запобігти і пересиханню та перегріванню ґрунту.

Для того, щоб мульчувати землю у вас на городі чи в саду, ви можете використовувати органічні матеріали – наприклад, солому, траву, тирсу, кору та торф. Також підійдуть і неорганічні альтернативи – агроволокно чи плівка.

А товстий шар мульчі, що досягатиме 10 – 15 сантиметрів у товщину, також зможе ефективно запобігати проростанню однорічних бур'янів. Втім, багаторічні бур'яни все ще можуть подолати його, нехай і з деякими труднощами. Та якщо ви регулярно видалятимете ці бур'яни, зрештою вони виснажаться і їх ростиме набагато менше.


Бур'яни на городі можна видалити мульчуванням / Фото Pexels

Народні способи боротьби із бур'янами

З бур'янами на городі борються вже дуже давно – з часів появи сільського господарства. І люди використовували різні методи та засоби для того, щоб прибрати їх, а деякі виявилися особливо ефективними.

  • Оцет – потрібний розчин оцту з додаванням солі; він допоможе пригнітити ріст бур'янів. Для ефективності можна також додати трохи рідкого мила, а обприскування проводити на порожніх ділянках, інакше можна пошкодити культурні рослини.
  • Спирт – слабкий розчин його використовують для обприскування чи поливу землі. Це може стимулювати активний ріст насіння бур'янів, і тоді його можна видалити ще до посадки культурних рослин.
  • Сіль і сода – метод підходить для того, щоб боротися із бур'янами на доріжках і у міжряддях. Але він також може нашкодити ґрунту і зробити його непридатним для вирощування культурних рослин.
Источник материала
Поделиться сюжетом