Далі краще, ніж вареники: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт солодкого перекушування на кефірі
Далі краще, ніж вареники: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт солодкого перекушування на кефірі

Далі краще, ніж вареники: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт солодкого перекушування на кефірі

Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати смачний перекус, схожий на вареники чи галушки, лише смачніший. Рецепт із Полтавщини підкорив кулінара, тому він представив свою версію ситного перекушування на кефірі.

Інгредієнти:

  • 450 г натурального кефіру
  • 10-11 г сухих дріжджів (25 г живих)
  • 1 маленьке яйце або жовток
  • 75 г цукру
  • Цедра апельсина

Для подачі:

Мед, сироп чи цукрова пудра

Приготування:

Змішайте в мисці кефір, дріжджі, яйце, цукор та цедру апельсина. Дайте постояти 15-30 хвилин, доки дріжджі не почнуть активуватися, зауважив "Мастер Шеф" Ярославський.

Поступово додайте борошно, вимішуючи тісто до отримання однорідної маси. Тісто буде ніжним та трохи липким. Залишіть тісто підійти під мискою протягом 30 хвилин.

Розкотіть тісто до товщини близько півсантиметра і виріжте кухлі. Надріжте їх усередині і виверніть.

"Мастер Шеф" Ярославський додає, смажте вергуни в гарячому маслі до золотистої скоринки.

Викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишкову олію.

Подавайте вергуни гарячими, поливаючи медом, сиропом або посипаючи цукровою пудрою, додає "Мастер Шеф" Ярославський.

Останні новини України:

Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом