Експрес-суші у формах для кексів: рецепт мрії японської кухні без зусиль
Експрес-суші у формах для кексів: рецепт мрії японської кухні без зусиль

Експрес-суші у формах для кексів: рецепт мрії японської кухні без зусиль

Ви коли-небудь мріяли про суші, які готуються практично без зусиль, але при цьому залишаються смачними та ароматними, як із ресторану? Ледачі суші – це саме те, що вам потрібно! Вони пропонують ідеальне поєднання смаку та зручності, перетворюючи звичайну вечерю на справжнє свято японської кухні.

Щоб приготувати ліниві суші, вам знадобляться лише кілька простих інгредієнтів:

  • 3 листа нори
  • 500 г відвареного рису для суші
  • 60-100 г риби (горбуші або інший на ваш вибір)
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка сухого часнику
  • 30 г соєвого соусу
  • 30 г олії

Суші у формах з-під кексів / фото: скріншот Tik Tok

Для соусу:

  • 150 г майонезу
  • 40 г соусу шрирача

Для начинки:

  • половина авокадо
  • 30 г цибулі
  • 20 г смаженого кунжуту

Для заправки рису:

  • 500 г рисового оцту
  • 550 г цукру
  • 25 г солі

Суші у формах з-під кексів / фото: скріншот Tik Tok

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте рибу, наріжте її кубиками і маринуйте спеціями, соєвим соусом та олією. Залишіть на час для просочення смаку.
  2. Приготуйте рис згідно з інструкцією на упаковці, додавши в заправку рисового оцту, цукру та солі.
  3. Наріжте половину авокадо та цибулю тонкими скибочками.
  4. Викладіть листи норі у форму, рівномірно розподіливши рис. Зверху викладіть мариновану рибу, авокадо та цибулю. Посипте смаженим кунжутом.
  5. Запікайте в духовці за температури 180 градусів Цельсія протягом 5-6 хвилин.
  6. У цей час приготуйте соус, змішавши майонез та соус шрирача.

Готові ліниві суші подавайте на стіл із соусом для заправки та насолоджуйтесь смаком. Смачного!

@pp.iriska

СУШІ КЕКСИ 🔻2-3 листа норі 🔻0,5 скл риса 🔻2 ст л рисового оцту 🔻0,5 ст л цукру 🔻0,5 ч л солі 🔻180 г червоної риби (я брала слабосолону) 🔻1 ст л соєвого соуса 🔻175 г вершкового сиру 🔻1 огірок 🔻соус унагі, кунжут Продукти, як завжди, купувала в Сільпо. Сир і рибка зараз по цінотижковим цінам🔥 Рис добре промиваємо і варимо до готовності. Я завжди заливаю водою у пропорції 1:1,25. Рисовий оцет змішуємо сіллю і цукром, трішки підігріваємо і перемішуємо до розчинення солі і цукру. Заливаємо заправку в гарячий рис, перемішуємо і даємо настоятися. Червону рибку нарізаємо дрібним кубиком, додаємо соєвий соус і перемішуємо. Листи норі розрізаємо на 4 частини. На кожену частину викладаємо рис і вкладаємо у форму для кексів, трішки утрамбовуємо ложкою. На рис викладаємо вершковий сир І червону рибу. Запікаємо в духовці приблизно 20 хвилин при температурі 170 — 180 °. На готові кекси викладаємо дрібно нарізаний огірок, поливаємо соусом унагі і посипаємо кунжутом. У мене вийшло 9 суші кексів. Смачного!

♬ оригінальний звук - Inst: @iriska_dimitrova

Раніше ми писали, чому японці живуть до 100 років? Яка страва надає колосальний вплив на здоров'я

Крім того, Знай.ua повідомляв, ш аурма у Ахметжана більше не покотить: рецепт грецького "донера" ​​гірос для гурманів

Источник материала
Поделиться сюжетом