Експродюсер дитячого телеканалу Nickelodeon подав до суду через звинувачення в сексуальному насильстві над дітьми
Експродюсер дитячого телеканалу Nickelodeon подав до суду через звинувачення в сексуальному насильстві над дітьми

Експродюсер дитячого телеканалу Nickelodeon подав до суду через звинувачення в сексуальному насильстві над дітьми

Ден Шнайдер судитиметься з авторами документального серіалу «Тиша на знімальному майданчику: Темна сторона дитячого телебачення», де розповідається, що він вчиняв сексуальне насильство над юними акторами, з якими працював. Компанія Nickelodeon участі в судовому процесі не бере, а стосовно серіалу заявила, що не може «підтвердити або спростувати» звинувачення десятирічної давнини, але суворо стежить за безпекою і добробутом неповнолітніх співробітників.

Колишній продюсер та сценарист американського дитячого телеканалу NickelodeonДен Шнайдер подав судовий позов про наклеп проти авторів документального серіалу «Тиша на знімальному майданчику: Темна сторона дитячого телебачення». Про це повідомляє Associated Press. 

За інформацією агентства, експродюсер стверджує, що в серіалі помилково натякається на те, що він вчиняв сексуальне насильство над юними акторами, з якими працював. 

Шнайдер подав позов проти Warner Bros. Discovery та інших компаній, які стоять за виробництвом серіалу - зокрема, проти стримінгових сервісів Max, Maxine Productions і Sony Pictures Television, які продюсували серіал, а також проти його режисерок Мері Робертсон та Емми Шварц. 

Трансляція пʼятисерійного тру-крайм серіалу «Тиша на знімальному майданчику» розпочалася в березні 2024 року. У ньому колишні актори й члени знімальної групи розповідали про навмисну сексуалізацію Шнайдером підлітків у телешоу та його грубу й травмуючу поведінку з учасниками знімального процесу. У серіалі також йдеться про сексуальне насильство над юними акторами на Nickelodeon. Своєю історією пережитого сексуального насильства під час роботи на телеканалі поділився, зокрема, актор Дрейк Белл — зірка дитячих серіалів «Шоу Аманди» і «Дрейк і Джош». У 15 років він став жертвою іншого дорослого учасника знімального процесу - Браяна Пека - якого зрештою засудили за численні сексуальні злочини. 

Адвокати Шнайдера стверджують, що він «не знав про жорстоке поводження співробітників Nickelodeon з дітьми, не був співучасником насильства та засудив його, щойно про нього стало відомо, а що найважливіше — не скоював насилля над дітьми». 

Водночас у документальному серіалі колишні співробітники Nickelodeon прямо звинуватили Шнайдера в сексуальних домаганнях і гендерній дискримінації. Крім того, у серіалі розповідається, що телешоу Шнайдера мали тенденцію ставити зовсім юних дівчат у комічні ситуації із сексуальним підтекстом. 

Місяць тому вийшло інтервʼю зі Шнайдером, де він заявив, що «шкодує і перепрошує» за свою поведінку в минулому і «продовжуватиме нести відповідальність за неї», але «не має іншого вибору, окрім як подати позов проти людей, які стоять за серіалом «Тиша на знімальному майданчику: Темна сторона дитячого телебачення». 

Він також заявив, що творці серіалу «вийшли за межі» заради рейтингів, і нібито неправдиво натякнули на його причетність до «жахливих злочинів». 

Експродюсер вимагає відшкодування збитків — їх мають визначити під час судового розгляду справи, яку він сам назвав «знищенням репутації та спадщини Шнайдера» через «неправдиві заяви та наслідки». 

Компанія Nickelodeon не бере участі в судовому процесі, а стосовно серіалу заявила, що не може «підтвердити або спростувати» звинувачення десятирічної давнини, але телеканал розслідує всі офіційні скарги та суворо стежить за безпекою і добробутом неповнолітніх співробітників. 

У березні 2023 року ми повідомляли, що дитячий телеканал Nickelodeon, який входить до дистрибуційного портфоліо «1+1 media» в Україні, завершив перехід на українську мову та відтепер має 100% українськомовну доріжку. 

У червні 2023 року «Детектор медіа» інформував про те, що Nickelodeon з українськомовним контентом запускають «1+1 media» спільно з Paramount.

Канал доступний для перегляду на багатьох платформах, включаючи OTT, пакети супутникового оператора Viasat і кабельні мережі. Nickelodeon пропонує національній аудиторії локалізовану версію всесвітньо відомого бренду з більш ніж 40-річною історією. Контент спрямований на дітей дошкільного віку, дітей від 6 років та підлітків, а різноманіття популярних шоу та програм ідеальне для сімейного перегляду. 

Фото: Ден Шнайдер/скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом