Глави МЗС Польщі та Німеччини прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus
Глави МЗС Польщі та Німеччини прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus

Глави МЗС Польщі та Німеччини прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus

Україна потребує посилення системи ППО для реагування на обстріли з боку РФ, і передача Сполученими Штатами Україні ракет далекого радіусу дії ATACMS може спонукати інші країни, зокрема Німеччину, до передачі Києву подібних видів зброї.

Про це заявили глави МЗС Польщі і Німеччини Радослав Сікорський і Анналена Бербок під час спільної пресконференції у польських Слубицях на кордоні з Німеччиною, коментуючи можливість передання Берліном Україні ракет Taurus, передає Укрінформ із посиланням на Wnp.pl.

“Я сподіваюся, що рішення Штатів відправити українцям знамениті ракети ATACMS стане натхненням для інших”, - зазначив з цього приводу Сікорський.

Своєю чергою Бербок підкреслила, що важливо й надалі підтримувати Україну.

“Тому я можу тільки приєднатися (до слів Сікорського – ред.)”, - зазначила Бербок.

За її словами, під час відвідання України, зокрема побувавши в Одесі, вона пересвідчилася у важливості для країни ППО, зокрема систем Patriot.

“Тому, зокрема, нещодавно ми з міністром оборони виступили з новою ініціативою, щоб докласти більше зусиль у світі та Європі щодо протиповітряної оборони (України – ред.) ”,- заявила Бербок.

Вона додала, що у питанні передання ракет Taurus в Німеччинітриває дискусія, а уряд намагається виробити спільне рішення.

У контексті 20-річчя вступу Польщі до ЄС Cікорський зазначив, що це було дуже хорошим рішенням, а надії Варшави, пов’язані з членством у Спільноті, “справдилися навіть більше, ніж очікувалося”.

У контексті розширення ЄС обидва міністри наголосили, що ЄС має стати сильним і робити акцент не лише на економіці, а й безпеці.

“ЄС має бути реформований, щоб стати сильнішим у політиці безпеки, говорити єдиним голосом і водночас приймати ті країни, які також хочуть стати частиною цього союзу свободи та безпеки”,- наголосила глава МЗС ФРН.

Як повідомлялося, 24 квітня Вашингтон підтвердив поставку в Україну ракет ATACMS із радіусом дії до 300 кілометрів.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що не змінюватиме рішення не постачати Україні ракети Taurus.

Київ звернувся до Берліна з проханням надати цю систему озброєнь у травні минулого року.

Фото: PAP

Теги по теме
Украина Польща Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны