Кулеба припустив, коли можуть відбутись переговори з рф
Кулеба припустив, коли можуть відбутись переговори з рф

Кулеба припустив, коли можуть відбутись переговори з рф

Глава МЗС Дмитро Кулеба припустив, що переговори України з РФ можуть розпочатися після Саміту миру, що має відбутися у Швейцарії 15-16 червня. Про це Дмитро Кулеба розповів в інтерв’ю Foreign Policy.

Як пояснив Кулеба, мета української сторони на запланованій конференції – сформувати коаліцію з країн-союзниць для підтримки формули Зеленського, що зокрема передбачає виведення російських військ з території України, та відновлення кордонів на межі 1991 року.

Кулеба вважає, що є лише два способи примусити Росію до виконання міжнародних зобов’язань. Перший – це успіх на полі бою, тоді як другий – наявність коаліції країн.

Зауважимо, за домовленістю між президента Володимира Зеленського та глави Швейцарії Віоли Амхерд перший Саміт миру для України відбудеться 15–16 червня. Місцем проведення сторони обрали Бюргеншток, розташований неподалік швейцарського міста Люцерн.

До участі запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів.

Організація Саміту є результатом скоординованих зусиль української та швейцарської сторін. Засади роботи заходу виробили та погодили під час низки міжнародних зустрічей радників із національної безпеки.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Источник материала
Поделиться сюжетом