Кулеба заявив США: "Шукайте проблему зі свого боку, а не з боку України"
Кулеба заявив США: "Шукайте проблему зі свого боку, а не з боку України"

Кулеба заявив США: "Шукайте проблему зі свого боку, а не з боку України"

Міністр закордонних справДмитро Кулеба вважає, що американські союзники мають бути амбітнішими у питаннях, що стосуються України. В інтерв’ю Foreign Policy він розповів про основні принципи стратегії, яку вважав би доцільною для США у контексті російсько-української війни та підтримки України.

"Перше – будьте амбітними. Якщо одразу занижувати очікування і починати тим, що зазвичай називають "планом Б", то в результаті ви і отримаєте "план Б". Тож потрібно розпочинати з "планом А", – сказав Кулеба.

Другим пунктом міністр порекомендував не розглядати Україну через призму американських відносин з рф.

Він зазначив, що у США все ще є ідеї щодо того, що, незалежно від результату цієї війни, країні потрібно буде підтримувати відносини з росією, і тому краще "не палити мости".

"Але ж ви не зможете досягти якихось нормальних відносин з росією за президентства путіна, бо він зробив свій вибір, і цей вибір – війна. Якщо хтось думає, що він розганяє свій оборонпром лише для війни проти України – він цілковито помиляється. Тож вважайте росію за правління путіна ворогом", – сказав Кулеба.

Третім пунктом міністр закордонних справ України дав пораду США у розробках стратегій "шукати проблему зі свого боку, а не з боку України".

Источник материала
Поделиться сюжетом