“Ми цифровізуємо процеси” – Наталія Богачева, CEO AgriChain
“Ми цифровізуємо процеси” – Наталія Богачева, CEO AgriChain

“Ми цифровізуємо процеси” – Наталія Богачева, CEO AgriChain

Чи впливає діджиталізація бізнесу на кількість персоналу компанії?

Так, впливає там, де ми цифровізуємо процеси, закриваємо тими чи іншими інструментами певну кількість задач, – сказала Наталія Богачева, директорка компанії AgriChain, під час публічного діалогу «ШІ на службі вашого бізнесу: що має знати СЕО» форуму НадЛюди (Forbes Ukraine), який днями пройшов у Києві.

Водночас цифрові інструменти AgriChain дозволяють приймати рішення не емоційно чи понятійно, а зважено і на основі верифікованих даних. Вони працюють на підвищення ефективності управлінських рішень, контролю ризиків, спрощення тих чи інших задач, більш глибокого аналізу накопиченої data. Вивільнення ефективного часу, який працівники тепер не витрачають на рутину, натомість їх тут замінює нейронна мережа, математична модель чи інший інструмент на базі #ШІ.

Чи дозволяє цифровізація економити?

 Шість років тому ми, як in-house компанія, почали цифровізацію бізнесу агропромхолдингу «Астарта-Київ». Зайшли, починаючи зі збору та накопичення даних, управління земельним банком, логістики і закінчуючи плануванням виробничої програми у сценарні підходи на основі математичних моделей та навчанням персоналу. І це дійсно дало можливість оптимізувати процеси, більш точно планувати, пропрацьовувати ризики, аналізувати різноманітні процеси, прогнозувати врожайність. Точну цифру зекономлених коштів підрахувати досить важко, але сумарно мова про десятки мільйонів доларів.

Верифікуючи ці інструменти на базі Астарта, ми ділимося нашим цифровим продуктом з іншими учасниками ринку. Адже чим ефективніше ми всі працюємо, тим ми робимо більшим наш сукупний внесок як у розвиток аграрної галузі, так і в країни в цілому.



Перегляди: 2
Источник материала
Поделиться сюжетом