Микола Чернотицький: Суспільне готове до двох варіантів – або залишатись в марафоні, або розширювати мовлення на Першому каналі
Микола Чернотицький: Суспільне готове до двох варіантів – або залишатись в марафоні, або розширювати мовлення на Першому каналі

Микола Чернотицький: Суспільне готове до двох варіантів – або залишатись в марафоні, або розширювати мовлення на Першому каналі

Під час спільного засідання комітету з питань гуманітарнох та інформаційної політики та комітету з питань свободи сова було прийнято заяву на підтримку Суспільного

Під час засідання двох комітетів Верховнох Ради голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький заявив про неприпустимість тиску на мовника:

«Недопустимо, щоб чинився тиск народними депутатами на Суспільне. Ми абсолютно прозора компанія, ми публікуємо усю інформацію – від закупівель до бронювання», - зазначив Микола Чернотицький.

Він також розповів, що Суспільне мовлення розглядає два варіанти подальших дій.

«Ми або зберігаємо парітетні умови, або модель, коли Суспільне розширяє своє мовлення на Першому каналі. При цьому я маю розуміти, що це легально, що це не суперечить указам Президента, рішенням РНБО. Ми маємо мати гарантії, що у разі виходу з марафону, нас не звинуватять у тому, що ми підважили національну безпеку і почали мовити на своєму каналі», - зазначив Микола Чернотицький.

Таку ж думку висловила і голова наглядової ради Суспільного Світлана Остапа, зазначивши, що «потрібні письмові гарантії, що у нас не заберуть Перший канал і що ми не будемо порушниками рішення РНБО».

Члени комітетів у підсумку засідання, після тривалих обговорень, підтримали дві заяви та продовжать консультації у робочому порядку.

Перша заява стосується сприяння розвитку Суспільного мовлення та забезпечення йому належного фінансування на наступний рік. У другій заяві йдеться про дотримання принципу свободи слова та свободи медіа. «Усі громадяни мають мати доступ до достовірної інформації», - наголосив голова Комітету Микита Потураєв.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом