На Глобальний саміт миру запросили понад 150 країн та міжнародних організацій
На Глобальний саміт миру запросили понад 150 країн та міжнародних організацій

На Глобальний саміт миру запросили понад 150 країн та міжнародних організацій

Запрошення для участі в Глобальному саміті миру розіслані понад 150 країнам та міжнародним організаціям.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«Запрошення тільки розіслані ... більше ніж 150 країнам і міжнародним організаціям. Поки ще рано говорити про підтвердження, про кількість країн, які братимуть участь. Але точно можу сказати, що це країни з усіх континентів. І безумовно, це країни Global South так званого», - повідомив Єрмак.

Він нагадав, що кількість учасників Глобального саміту миру постійно зростала - від понад 20 країн в Копенгагені до 84 країн в Давосі.

«Безумовно, ми очікуємо велику присутність. Це дуже важливо, тому що це буде ще одним підтвердженням, що всі ці країни... дійсно турбує справедливий мир, без перемоги справедливого миру в Україні неможливо вірити, що те ж саме не станеться в будь-якому куточку нашої планети», - наголосив керівник ОП.

Єрмак зауважив, що треба дуже чітко артикулювати, хто агресор і хто країна, яка потерпає від його дій.

«Для нас важливий справедливий мир, і саме про цей справедливий мир будуть говорити лідери на саміті в Швейцарії», - зазначив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру- це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії на рівні лідерів країн-учасників Української формули миру 15-16 червня.

Теги по теме
Украина Офис Президента Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом