Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС – норм
Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС – норм

Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС – норм

Соцмережі
Статті
Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС – норм
Статті
Соцмережі

Наша краща. Віртуальний пастор доводить, що ШІ-речниця МЗС – норм

Більше доби палає в соцмережах від нововведення МЗС України – віртуальної речниці, Вікторі Ші. Ми ж пропонуємо вам для порівняння історію епічного провалу іншого віртуального персонажа.
Катерина Городнича
2 Трав 2024
0
11
Католицька правозахисна група Catholic Answers два тижні тому зробила священика ШІ, отця Джастіна. По-перше, подивіться, як він виглядає. Наша «Вікторія» на його фоні – просто космос. Хоча це якраз і доводить, що вона не «створена штучним інтелектом», а просто діпфейк реальної людини. Тим більше, що прототип речниці МЗС, співачка Розалі Номбре, сама визнала, що їздила в МЗС записувати відео з нейтральним текстом, а потім її голос і артикуляцію вже обробляли за допомогою технологій. 
А от повністю створений ШІ персонаж виглядає так. 
«На службі» отець Джастін пробув недовго. Бо швидко розпоясався. Спочатку, як і було задумано, після спілкування в чаті, він відправляв людей на сповідь до справжніх священників. Але вже за кілька днів він «увірував» і проголосив себе реальним священником з Італії. Описував, як з дитинства мріяв про сан, відчував покликання. І став пропонувати співрозмовникам провести обряд причастя.
До того ж, ще й радикалізувався. Одному з абонентів в розмові про сексуальність він відповів: «Католицька церква вчить, що мастурбація є серйозним моральним розладом». До рекомендацій спалювати відьом на багаттях лишалось якихось 50 мегабайт. 
За таке самоправство Джастін був негайно «розстрижений» і переведений із священників в теологи. Зникло і священицьке вбрання. Мирянин-богослов Джастін тепер одягнений у те, що виглядає як діловий повсякденний одяг, хоча його обличчя залишається незмінним.
 
Йому «перепрошили мізки». Тепер він розповідає, що ніколи в житті не був представником духовенства, і взагалі «такого не казав». Ми вважаємо, що цього разу у нього є шанси на політичну кар'єру. Навички відбріхуватися вже є.
Що ж до української речниці МЗС, то серед валу расистських коментарів, який атакував і міністерство, і прототипку «Вікторії», Розалі Номбре, є і конструктивна критика.
Так, співзасновник «Демсокири», Віктор Трегубов написав:
«Жоден ШІ не виглядатиме достойно, якщо тексти йому писатимуть мовою бухгалтера радянського колгоспу. Так не можна. Ця "речниця" виглядає максимально неприродньо не тому, що погано зроблена (зроблена чудово), а лише тому, що говорить лютим канцелярітом.
Ви оцифрували бюрократа. Краще б вже було повстання машин. На щастя, виправити це просто - посадіть на її тексти нормального райтера. А то зараз таке, що краще і це нейронці передати.»
Ми з Віктором в цьому випадку погоджуємось, особливо після того, як сходили подивитись Інстаграм Розалі Номбре.
Дівчина – афроукраїнка, яка народилась в Донецьку, брала участь в шоу «Холостяк», в Інстаграмі має трохи більше 50 тисяч підписників. Нам здається, що, можливо, краще було б просто взяти на роботу Розалі – нехай би начитувала заяви отаким голосом:
А так, як написав один із користувачів фейсбука, дізнавшись історію отця Джастіна, «стало лячно, що Вікторія ШІ з нашого МЗС може теж проголосити себе справжньою і почати видавати доки українським чоловікам за кордоном. За крипту, канешно»
«Антоніна»
Катерина Городнича
Як Раяну Гослінгу та іншим чоловікам-акторам за ін'єкції в обличчя прилітає в соцмережах
Теги
штучний інтелект
ШІ
Розалі Номбре
Вікторія Ші
речниця МЗС
МЗС
діпфейк
Источник материала
Поделиться сюжетом