Нацбанк оштрафував двох учасників платіжного ринку
Нацбанк оштрафував двох учасників платіжного ринку

Нацбанк оштрафував двох учасників платіжного ринку

Національний банк України застосував до двох учасників платіжного ринку заходи впливу у вигляді накладення штрафу.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

У Нацбанку зазначають, що штраф накладено на:

ТОВ "Українська платіжна система" (ЄДРПОУ 35780941) – за виявлені під час проведення планового виїзного моніторингу порушення законодавства, що регулює діяльність платіжних систем, використання платіжних інструментів і схем виконання платіжних операцій. Сума штрафу – 170 тис. грн;

ТОВ "Фінансова компанія "Контрактовий дім" (ЄДРПОУ 35442539) – за виявлені під час проведення планового виїзного моніторингу порушення законодавства, що регулює діяльність платіжних систем, використання платіжних інструментів і схем виконання платіжних операцій. Сума штрафу – 170 тис. грн.

"Рішення про застосування заходу впливу до установ ухвалені за результатами планового виїзного моніторингу в межах виконання функції оверсайту платіжної інфраструктури та набрали чинності з 29 квітня 2024 року. Сплатити штрафи товариства зобов'язані впродовж п'яти робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про накладення штрафу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Національний банк у межах реалізації функції оверсайту за результатами моніторингу діяльності у 2023 році визначив перелік важливих об’єктів платіжної інфраструктури в Україні.

Теги по теме
Нацбанк
Источник материала
Поделиться сюжетом