Не гірше магазинних тортів: для такого пирога не знадобляться ні яйця, ні масло, ні молоко
Не гірше магазинних тортів: для такого пирога не знадобляться ні яйця, ні масло, ні молоко

Не гірше магазинних тортів: для такого пирога не знадобляться ні яйця, ні масло, ні молоко

Відмінно навіть до святкового столу

У Великий піст хочеться порадувати близьких смачною випічкою? Тоді вам знадобиться цей рецепт.

Вся річ у тому, що для пирога на воді не знадобляться продукти тваринного походження – яйця, вершкове масло чи молоко. Готується він просто, виходить легким, пишним і м’яким. Неповторного аромату йому додадуть ванілін та цедра лимона. Такий пиріг за рецептом Shuba актуальний і до сімейних посиденьок, і до свята.

Як приготувати пісний пиріг на воді

Інгредієнти на 6 порцій та на круглу форму діаметром 20 см:

  • цукор — 150 г;
  • вода — 300 мл;
  • лимон, цедра — 25 г;
  • олія соняшникова — 45 мл;
  • борошно пшеничне — 330 г;
  • розпушувач — 16 г;
  • ванілін — 10 г;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій мисці змішуємо воду з цукром, цедрою лимона та соняшниковою олією.
  2. В окрему миску просіюємо борошно та розпушувач, всипаємо ванілін, трохи солі та цукрову суміш. Все ретельно перемішуємо до одержання кремоподібного тіста.
  3. Приготоване тісто виливаємо у круглу форму і відправляємо у розігріту до 175 градусів духовку на 45 хвилин.

Даємо пирогу охолонути, дістаємо із форми та посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.

Источник материала
Поделиться сюжетом