Паска "Золотава": мамин рецепт ідеальної святкової випічки
Паска "Золотава": мамин рецепт ідеальної святкової випічки

Паска "Золотава": мамин рецепт ідеальної святкової випічки

Обов'язково спробуйте втілити в життя цей рецепт. Така паска точно сподобається всім.

Паска "Золотава"

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Залийте дріжджі теплим молоком, додайте 100 грамів цукру і 200 грамів борошна. Перемішайте та поставте в тепле місце. Опара має зрости вдвічі.
  2. Після цього додайте решту цукру, жовтки, сіль та борошно. Натріть на дрібній терці лимонну цедру.
  3. Вимішайте тісто, додайте розтоплене, але охолоджене масло. Місіть тісто доти, доки воно не почне відставати від рук. Після цього додайте родзинки.
  4. Накрийте рушником миску з тістом та поставте її в тепле місце. Коли воно виросте вдвічі, вимісіть його ще раз і знову лишіть у теплі.
  5. Викладіть тісто у форму на третину об'єму. Дайте йому знову вирости вдвічі.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Маленькі пасочки випікайте 15 – 20 хвилин, а великі – 25 – 30.
  7. Тим часом приготуйте глазур. Цукрову пудру, лимонний сік та яєчний білок збийте до однорідної білої маси. Намастіть цією масою паски та прикрасьте на свій смак.
Теги по теме
Пасха
Источник материала
Поделиться сюжетом