Переговори між Азербайджаном і Вірменією відбудуться в Казахстані
Переговори між Азербайджаном і Вірменією відбудуться в Казахстані

Переговори між Азербайджаном і Вірменією відбудуться в Казахстані

Переговори між міністерствами закордонних справ Азербайджану та Вірменії щодо підготовки мирної угоди між двома країнами відбудуться в Алмати.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber

“Символічно, що ця важлива зустріч відбудеться там, де в грудні 1991 року буде прийнята історична Алма-Атинська декларація, яка заклала основи незалежного розвитку країн СНД і підтвердила принципи для визначення кордонів між країнами”, - повідомив президент Казахстану Касим Кемерт Токаєв.

За його словами, зустріч буде сприяти практичній реалізації азербайджансько-вірменських домовленостей та швидкому встановленню міцного і довгострокового миру на Південному Кавказі.

Під час офіційного візиту до Вірменії 15 квітня Токаєв заявив, що Казахстан повністю підтримує підписання мирної угоди між Вірменією та Азербайджаном і готовий взяти на себе місію доброї волі з цього питання.

Точна дата проведення переговорів не називається.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті спільного засідання представників Баку та Єревана 19 квітня було вперше оголошено про попереднє узгодження делімітації кордонів біля восьми прикордонних сіл. 23 квітня на кордоні між Азербайджаном та Вірменією було встановлено перший прикордонний стовп. 

Міністерство закордонних справ України привітало домовленості, досягнуті між Азербайджаном та Вірменією щодо делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року. 

Фото: armtimes.com

Теги по теме
Армения Азербайджан Казахстан
Источник материала
Поделиться сюжетом