Пошук Google став гальмувати на показі тварин із доповненою реальністю
Пошук Google став гальмувати на показі тварин із доповненою реальністю

Пошук Google став гальмувати на показі тварин із доповненою реальністю

Пам’ятаєте AR-пошук Google, завдяки якому жучки доповненої реальності, динозаври, акуратні об’єкти NASA, як-от командний модуль «Аполлон-11», і будівлі з’являються на вершині реального світу через об’єктив вашого телефону? У понеділок 9to5Google помітив, що вони, здавалося, зникають, оскільки він зміг знайти лише невелику частину великої колекції, яку Google створив протягом багатьох років.

Мій редактор, Річард Лоулер, побачив те саме на своєму Pixel 8 Pro — як і я, коли перевірив свій Pixel 6. Але коли я шукав у Safari на своєму iPhone 15 Pro, вони були: Т. Рекс , Спінозавр , носоріг. жук, жук-коштовність і велика панда!

Google наполягає, що нічого не змінилося. «Жодна зі згаданих функцій доповненої реальності не була видалена з Пошуку», — повідомила в електронному листі прес-секретар Колетт Гарсія. «Ці функції продовжують з’являтися на панелях знань, які є динамічними та можуть автоматично показувати інші відповідні результати залежно від запиту». Це дивно, оскільки ми з Річардом використовували лише імена деяких істот у наших пошуках, але ми повіримо Google на слово.

Гей, Стіллвотер, не проти сісти на мою гітару? Знімок екрана: Вес Девіс / The Verge

Можливість відтворити тих самих зниклих тварин, що й 9to5Google за певних умов, змусила мене задуматися, чи пошук AR не переноситься на кладовище. На початку цього року Google звільнив сотні співробітників апаратного забезпечення доповненої реальності, тоді як інші ключові керівники команд доповненої реальності пішли минулого року . Повідомляється, що компанія закрила свої окуляри Project Iris AR у червні.

Коли на початку 2020 року функція пошуку від Google була запущена в AR, вона стала благом для деяких людей, які застрягли в карантині через COVID-19, особливо для тих із нас, у кого є діти. Почалося з таких тварин, як тигри, алігатори та крижні, але Google поступово додавав нових істот , зокрема динозаврів і жуків . Згодом колекція поповнилася артефактами НАСА та вигаданими персонажами, такими як Пакмен, Хеллоу Кітті та навіть сином Педро Паскаля, Бебі Йодою .

Мій власний командний модуль Apollo 11. Зображення: Вес Девіс / The Verge

Приємно знати, що ви все ще можете заштовхнути гігантську доповнену панду або космічний корабель NASA у свій будинок, якщо ваші діти потребують розваг, принаймні якщо ви можете придумати правильне заклинання, щоб Google показав його вам. Попри це, можливо, зараз саме час поглянути на деяких тварин AR — якщо вони все ще з’являються для вас. Про всяк випадок.

Источник материала
Поделиться сюжетом