Російська пропаганда хоче створити «альтернативну Україну» серед тих, хто виїхав за кордон, — ЦПД
Російська пропаганда хоче створити «альтернативну Україну» серед тих, хто виїхав за кордон, — ЦПД

Російська пропаганда хоче створити «альтернативну Україну» серед тих, хто виїхав за кордон, — ЦПД

Керівник Центру протидії дезінформації вважає, що з українцями за кордоном потрібно активно працювати, поширювати правильні меседжі і пояснювати ворожі цілі, спрямовані на розкол України.

Російська пропаганда працює на розкол України, намагаючись поділити українців на тих, хто виїхав за кордон, рятуючись від війни, і тих, хто залишився. Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО України Андрій Коваленко в новому випуску проєкту «Про війну», передає «Укрінформ».

«Росіяни активно формують розкол між тими, хто лишився в Україні, й тими, хто виїхав за кордон. Їхня мета — поділити українців. Це дуже небезпечна ситуація. Є проєкти, які орієнтовані на те, щоб зібрати лідерів думок, які за кордоном, тих представників колишньої влади, які теж зараз за кордоном, і створити фактично "альтернативну Україну"», — нагадав Коваленко.

Він розповів також, які наративи використовує ворожа пропаганда у своїх інформаційних операціях, намагаючись об’єднати українців за кордоном навколо ідеї «альтернативної України».

«Мовляв, ви поїхали і ви розумніші... Вони вас усіх хочуть відправити в окоп... Ваші права порушують... Держава вас принижує... Європа вас захищає, а Україна гнобить. Росіяни вкладають їм у голови: по-перше, потрібен мир із Росією, по-друге, потрібна “легітимна влада”. І, мовляв, хто, як не ви, є цими авторитетами, щоб пояснити “зазомбованій” частині України, що потрібно робити. Це класична технологія розколу», — пояснив Коваленко.

Керівник ЦПД вважає, що з українцями за кордоном слід активно працювати, зокрема за лінією МЗС, пояснюючи ворожі цілі, спрямовані на розкол України.

«Серед українців, які поїхали, треба багато працювати, потрібні правильні меседжі. Це окрема категорія людей, яких не лише треба повертати в Україну, а з якими треба говорити про перемогу України», — вважає Коваленко.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
украинцы
Источник материала
Поделиться сюжетом