Російська пропаганда працює над створенням «альтернативної України» - ЦПД
Російська пропаганда працює над створенням «альтернативної України» - ЦПД

Російська пропаганда працює над створенням «альтернативної України» - ЦПД

Російська пропаганда працює на розкол України, намагаючись поділити українців на тих, хто виїхав за кордон, рятуючись від війни, і тих, хто залишився.

На цьому наголосив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) лейтенант Андрій Коваленко в черговому випуску проєкту “Про війну”.

“Росіяни активно формують розкол між тими, хто лишився в Україні й тими, хто виїхав за кордон. Їхня мета — поділити українців. Це дуже небезпечна ситуація. Є проєкти, які орієнтовані на те, щоб зібрати лідерів думок, які за кордоном, представників колишньої влади, які теж за кордоном, і створити фактично альтернативну Україну. Понад сто років тому вони так само створили альтернативу УНР, яка її поглинула”, - нагадав Коваленко.

Він розповів, які наративи використовує ворожа пропаганда на своїх інформаційних ресурсах, намагаючись об’єднати українців за кордоном навколо ідеї “альтернативної України”.

“Мовляв, ви поїхали і ви розумніші... Вони вас усіх хочуть відправити в окоп... Ваші права порушують... Держава вас принижує... Європа вас захищає, а Україна гнобить. Росіяни вкладають їм у голови — по-перше, потрібен мир із Росією, по-друге, потрібна “легітимна влада”. І, мовляв, хто, як не ви є ці авторитети, щоб пояснити “зазомбованій” частині України, що потрібно робити. Це класична технологія розколу”, - застеріг керівник ЦПД.

Коваленко вважає, що з українцями за кордоном слід активно працювати, пояснюючи ворожі цілі, спрямовані на розкол України.

“Серед українців, які поїхали, треба багато працювати, потрібні правильні меседжі. Це окрема категорія людей, яких не лише треба повертати в Україну, а з якими треба говорити про перемогу України”, - вважає Коваленко.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Ведучі – керівник Центру протидії дезінформації РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12-ї бригади “Азов” НГУ Дмитро “Дипломат”.

Теги по теме
Украина война
Источник материала
Поделиться сюжетом