У Кременчуці стався зсув ґрунту біля кар'єру «Кварц», загрози житлу немає
У Кременчуці стався зсув ґрунту біля кар'єру «Кварц», загрози житлу немає

У Кременчуці стався зсув ґрунту біля кар'єру «Кварц», загрози житлу немає

У Кременчуці на Полтавщині стався зсув ґрунту біля кар'єру "Кварц". Загроз житлу людей він не становить, але деякі господарчі споруди і городи постраждали.

Про це на засіданні виконавчого комітету Кременчуцької міськради заявив міський голова Віталій Малецький, передає кореспондент Укрінформу.

"Зсув ґрунту стався на площі технологічних робіт кар'єроуправління "Кварц", для житла загрози не несе. Деякі городи, погреби і гаражі, які там збудовані не дуже правильно, частково постраждали. Робота проводиться локально з власниками цих конструкцій і земельних ділянок", - зазначив Малецький.

За його словами, підприємство, яке керує роботами в кар'єрі, наразі встановлює палі і вживатиме заходів із ґрунтозакріплення - намагатиметься "зв'язати ці ґрунти корінням дерев, рослинності, щоб вони не сповзали".

Причиною зсувумер назвав накопичення в кар'єрі великої маси води, яка не відкачується через складність реалізації, намокання ґрунту і дощі. За його словами, ситуація моніториться, комісія ТЕБ та НС найближчим часом розгляне це питання.

Раніше пресслужба міської ради повідомляла, що в кар'єрі Піщанського родовища 25 квітня стався зсув ґрунту. Його спричинили природні фактори: дощ, перезволоження ґрунту та підмивання ґрунтовими водами. Наразі небезпечна зона обмежена суцільним загородженням та позначками про небезпеку. Існує ймовірність подальшого розвитку зсуву на прилеглій території радіусом до 50 м. Наближатись до місця зсуву заборонено. Для мешканців найближчих житлових будинків по вулиці Київській в районі кар'єру «Кварц» загрози немає, запевнили в мерії.

Кременчуцьке кар'єроуправління "Кварц" є провідним підприємством в галузі нерудних копалин. Створено на базі Піщанського родовища мігматитів. У кар'єрі "Кварц" видобувають гранітний відсів, щебінь, пісок тощо.

Фото: Кременчук.Офіційний

Источник материала
Поделиться сюжетом