Україна вийшла на довоєнні показники експорту
Україна вийшла на довоєнні показники експорту

Україна вийшла на довоєнні показники експорту

У квітні Україна експортувала рекордний за часів війни місячний обсяг продукції – понад 13 млн тонн, перевершивши показники лютого 2022 р. У грошовому вимірі експорт у квітні сягнув $3,3 млрд. Про це 1 травня заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Заходи з відновлення та нарощування експорту, які вживає уряд України спільно з нашими міжнародними партнерами, дають чудовий результат. За підсумками квітня маємо рекордний з часу широкомасштабного вторгнення РФ в Україну обсяг експорту – 13,1 млн тонн. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж в березні. І більше, ніж Україна експортувала в лютому 2022 р.», – сказала Ю. Свириденко.

За її словами, на зростання показників експорту вплинуло, зокрема, відкриття альтернативного морського коридору влітку минулого року, який дозволяє Україні експортувати, зокрема, зерно та метал. Також перспективі реалізації експортного потенціалу України сприяє програма страхування суден UNITY, створена спільно з британським урядом та пулом страхових компаній.

Позитивно вплинуло на експорт і розширення пропускної здатності «шляхів солідарності», передусім з Молдовою і Румунією, а також покращення умов транспортування вантажів залізницею до дунайських портів.


Перегляди: 0
Источник материала
Поделиться сюжетом