Укрнафта завершила масштабне 3D сейсмічне дослідження родовища
Укрнафта завершила масштабне 3D сейсмічне дослідження родовища

Укрнафта завершила масштабне 3D сейсмічне дослідження родовища

Під час першого за 11 років масштабного 3D сейсмічного дослідження родовища ПАТ "Укрнафта" зібрало майже 400 гігабайт даних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії

"Укрнафта вперше за 11 років провела масштабне 3D сейсмічне дослідження на технологічній площі розміром 98 квадратних кілометрів. Результати дозволять створити якісну геологічну модель родовища", - йдеться у повідомленні.

Дослідження проводилося з початку лютого по кінець квітня 2024 року. "Отримали цінну геофізичну інформацію від 9559 точок, яку зібрала кабельна телеметрична система за допомогою групи геофонів. Загальний масив сейсмічної інформації має обсяг близько 400 гігабайт", - прокоментував директор Укрнафти Сергій Корецький.

Метою дослідження є мінімізація ризиків при бурінні нових свердловин та інтенсифікація розробки відомих покладів, а також пошук нових об’єктів у межах родовища. Отримані матеріали після цифрової обробки, яка займе близько двох місяців, матимуть значний потенціал для вивчення геологічної структури родовища.

Як повідомлялося, у 2023 році порівняно із 2022-им ПАТ "Укрнафта" збільшило видобуток нафти й конденсату на 3% - до 1,41 млн т, видобуток газу збільшило на 6% - до 1,1 млрд кубометрів.

Фото: ukrnafta.com

Теги по теме
исследование нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом