В обмінниках очікується суттєва зміна курсу: що буде з доларом за кілька днів
В обмінниках очікується суттєва зміна курсу: що буде з доларом за кілька днів

В обмінниках очікується суттєва зміна курсу: що буде з доларом за кілька днів

У банківському секторі очікують значної зміни курсу готівкового долара – причому як у банках, так і обмінниках. За прогнозом, з 6 по 12 травня вартість американської валюти у них перебуватиме в межах 39-41 грн/долар. Увечері ж 2 травня банки виставили курс долара на середньому рівні 39,41/39,9 грн (купівля/продаж). Обмінники – 39,45/39,82 грн.

Про курсові очікування OBOZ.UA розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив:

  • різниця курсів купівлі становитиме 20-30 коп. у банках та 30-50 коп. в обмінниках;
  • різниця курсів продажу – 10-20 коп. у банках, 30-50 коп. в обмінниках.

"Наступного тижня на валютному ринку варто очікувати досить спокійну ситуацію, адже головний фактор потенційної знервованості вже усунутий — США ухвалили пакет допомоги на 61 млрд доларів, з яких понад 9 млрд доларів буде спрямовано на економічну підтримку України. Відтак головне побоювання в недоотриманні макрофінансової допомоги у 2024 році фактично усунуте", – повідомив банкір.

При цьому він підкреслив: попри те, що після нещодавнього ситуативного зростання курсу долара "за 40 грн" той знизився, американська валюта все одно коштує дорожче 39 грн. "Тому варто говорити про те, що на тлі "контрольованої девальвації", яка у місячному вимірі є досить незначною, курс долара вже не опуститься нижче (цього значення. – Ред.)", – резюмував Лєсовий.

Як повідомляв OBOZ.UA, разом з тим, в Україні в період дії воєнного стану скасовуються святкові та неробочі дні – в т.ч., не переноситься вихідний день на наступний після святкового, якщо той припадає на суботу чи неділю. Таким чином, 1, 6 та 8 травня будуть звичайними робочими днями – в т.ч. та для фінансової системи. Таким чином, українці зможуть користуватися системою електронних платежів (СЕП) та послугами банків у повному обсязі – зокрема обмінювати в них валюту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом