В Росії дуже невдоволені тим, що Китай обмежив грошові перекази з РФ
В Росії дуже невдоволені тим, що Китай обмежив грошові перекази з РФ

В Росії дуже невдоволені тим, що Китай обмежив грошові перекази з РФ

Світова спільнота змушує Пекін приєднатися до санкцій Заходу проти Росії. І це викликало хвилю істерики в лавах Z-патріотів.

Путініст і «воєнкор» Максим Калашников запідозрив, що штовхне Москву на заморозку конфлікту.

Увагу на слова російського ультрапатріота звернув український журналіст Денис Казанський.

Нещодавно Пекін посилив санкції проти Росії, обмеживши грошові перекази з РФ у юанях і заблокувавши поставки електроніки.

«Б’є в спину наш вірний геополітичний союзник – Китай. Вони фактично приєдналися до американських санкцій. Проблеми виникли за двома важливими напрямками: це платежі за китайські товари, китайські банки відмовляються приймати платежі вже не просто в доларах, у юанях не хочуть брати! І нам припиняють постачання електронних компонентів, що дуже і дуже важко. Вітчизняні виробники електроніки потрапили у вкрай складне становище… Виходить, що Пекін сьогодні допомагає Вашингтону, Брюсселю і Києву, приєднуючись до задушливих антиросійських санкцій”, – обурювався Калашников.

Він нагадав, що ще рік тому вся кремлівська пропаганда раділа відмові від долара в міжнародній торгівлі. Виявилося, що даремно.

Z-блогер підозрює, що Пекін таким чином схиляє Москву згортати свою військову авантюру в Україні.

«Мені очевидно, що це робиться саме з подачі центральної влади – Комуністичної партії Китаю. Це насправді деяке охолодження відносин між Пекіном і Москвою, яке відбувається з 2022 року. Ми відчуваємо це – постійне наростання відчуження якогось”, – сказав Калашников.

Нагадаємо, Блінкен пояснив Пекіну, що буде за допомогу РФ, і зробив останнє китайське попередження.

Источник материала
Поделиться сюжетом