Війна - це бізнес, потрібний результат, - Глущенко
Війна - це бізнес, потрібний результат, - Глущенко

Війна - це бізнес, потрібний результат, - Глущенко

В інтерв'ю Юрію Романенку командир роти ЗСУ Дмитро Глущенко поділився своїми думками щодо ефективності ведення бойових дій та цінності життя солдата. На його думку, до війни треба підходити як до бізнес-проекту, орієнтованого на досягнення конкретного результату.

"Війна - це бізнес, є певні цілі, це можна витратити стільки... Бізнес - це про результат перш за все, ти можеш ставити будь-які цілі, але головне, що має бути результат", - зазначив Глущенко.

Командир наголосив на важливості мінімізації втрат та ефективного використання ресурсів. “Втрата людини – це мінус 15 млн гривень, тобто компанія заганяється у мінус. Чому немає аналізу втрат? - запитує він. На думку Глущенка, іноді є сенс витратити 200 тисяч на РЕБ, ніж втрачати бійця, життя якого коштує мільйони.

Дмитро Глущенко
Хвиля

Дмитро Глущенко також наголосив на необхідності реформування армії, де зараз багато уваги приділяється процесу, а не результату. “У нас, на жаль, армію заточено на процес. Їм треба чимось займатися... має бути процес якийсь, а сенс, який кінцевий результат - незрозумілий”, - нарікає командир.

Крім цього, Глущенко розповів про важливість навчання особового складу роботі з високотехнологічним обладнанням, контроль його справності та ефективність на полі бою. Він зазначив, що сучасна війна вимагає від командирів постійного аналізу ситуації та прийняття випереджальних рішень.

Він також висловився про ключ до успіху на фронті.

Дивіться також повне відео розмови.

Источник материала
Поделиться сюжетом