Війська Франції в Україні: чи здатна Росія щось протиставити ідеям Макрона
Війська Франції в Україні: чи здатна Росія щось протиставити ідеям Макрона

Війська Франції в Україні: чи здатна Росія щось протиставити ідеям Макрона

Як бачимо, рішучість французького лідера заряджає та надихає його електорат. Заява працюєяк певний фактор тиску та стримування Росії. Про це 24 Каналу розповів політолог, експерт-міжнародник Максим Несвітайлов, зазначивши, цілком імовірно, що між Володимиром Зеленським та Еммануелем Макроном є значно глибше обговорення про реальні умови застосування військ Франції.

Шантаж даремний

Політолог наголосив, що росіяни жодним чином не можуть протидіяти ідеям Макрона, і вони це розуміють. Хоч еліта Кремля далека від істини, але середня ланка розуміє наслідки для Росії.

Битви виграють солдати, але війни – економіки. Попри те, що Москва змогла вийти на певну нормалізацію, економічний потенціал Заходу в рази потужніший.

Францію шантажувати не вийде – це також ядерна держава. Росія не має перспектив з огляду навіть на міжконтинентальну балістичну ракету "Ярс", яка вже два рази схибила під час випробувань.

Тому Росія не дуже сильно може собі дозволити якось на це реагувати. Вони, звісно, можуть кидатись голослівними погрозами, але, мені здається, Макрон зловив кураж,
– сказав Несвітайлов.

На підсвідомому рівні чинний глава Франції може порівнювати себе з Наполеоном. Йому хочеться залишитись в історії. Тут і зараз зробити великі речі. Макрон живе політикою і бажає стати одним з найпотужніших французьких президентів.

Відправка військ Франції в Україну: що відомо

  • Наприкінці лютого Еммануель Макрон висловив думку про відправлення військ НАТО до України. Проте зауважив, що наразі немає консенсусу в цьому питанні. Він також вказав, що це може стати актуальним у майбутньому і закликав не відкидати таку ідею.
  • Українське МЗС пояснило позицію Макрона. Дмитро Кулеба сказав, що французький президент мав на увазі направлення інструкторів для підготовки українських солдатів. Міністр наголосив, що Київ ніколи не просив у партнерів направити в Україну військових, бо пишається власними.
  • Натомість посол Франції в Україні Ґаель Весьєр заявив, що деякі країни підтримали ідею Еммануеля Макрона щодо направлення військ до України. На його думку, зараз немає "червоних ліній" і не треба утримуватися від чогось, навіть якщо буде необхідність щодо присутності військ в Україні.
Теги по теме
Россия Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны