Використовують хлорпікрин: у США розповіли, навіщо РФ атакує українських солдатів хімічною зброєю
Використовують хлорпікрин: у США розповіли, навіщо РФ атакує українських солдатів хімічною зброєю

Використовують хлорпікрин: у США розповіли, навіщо РФ атакує українських солдатів хімічною зброєю

У Держдепі заявили, що застосування хімічної зброї не є поодиноким випадком. У такий спосіб ЗС РФ прагнуть витісняти ЗСУ з укріплених позицій.

У США підтверджують, що Росія неодноразово використовувала проти українських військових хімічну зброю. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Держдепу.

Зазначається, що Росія застосувала хлорпікрин проти українських військ.

"Застосування таких хімічних речовин не є поодиноким випадком і, ймовірно, зумовлене прагненням російських військ витіснити українські сили з укріплених позицій і досягти тактичних переваг на полі бою", — заявили в Держдепі.

Крім того, там повідомили, що РФ використовує хімічну зброю для придушення заворушень. Усе це порушує Конвенцію про заборону хімічної зброї.

У Держдепі заявили, що ігнорування Росією своїх зобов'язань випливає з тієї самої схеми, що й операції спецслужб РФ з отруєння Олексія Навального, Сергія та Юлії Скрипалів нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

У повідомленні йдеться, що Штати наклали санкції на Війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міноборони Росії, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики і 48-й Центральний науково-дослідний інститут російського Міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї.

Крім того, як повідомляється, під санкції потрапили чотири російські компанії, які надають підтримку перерахованим вище організаціям.

Що таке хлорпікрин

Це рідина з різким подразнювальним запахом. У високих концентраціях хлорпікрин отруйний. Пари речовини мають сильну сльозогінну, а у високих концентраціях — задушливу і загальноотруйну дію. Конвенція про заборону хімічної зброї заборонила використання хлорпікрину у військових цілях.

Раніше ЗМІ повідомляли, що РФ дедалі частіше застосовує хімічну зброю. За словами журналістів, 500 українських військовослужбовців звернулися по медичну допомогу після впливу токсичних речовин на полі бою, і щонайменше один солдат загинув, задихнувшись сльозогінним газом.

Теги по теме
Украина война Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны