Замість «Шахедів» росіяни атакують балістикою та ракетами типу Х-59 - Євлаш
Замість «Шахедів» росіяни атакують балістикою та ракетами типу Х-59 - Євлаш

Замість «Шахедів» росіяни атакують балістикою та ракетами типу Х-59 - Євлаш

Росія наразі виключила зі своїх засобів нападу «Шахеди», атакує більше балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами типу Х-59.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Росіязараз виключила зі своїх засобів нападу «Шахеди», атакують більше балістичними ракетами та керованими авіаційними ракетами типу Х-59, однак цієї ночі два «Шахеди» таки були застосовані, ми їх успішно ліквідували»,- поінформував Євлаш.

Він уточнив, що Х-59 - це ракета середнього радіусу дії, яка має приблизну швидкість 1000 кілометрів на годину.

«З нею можна боротися засобами ППО, які у нас є. Це не тільки Patriotи, а й NASAMSи і IRIS-T. Звичайно, це досить потужна зброя, призначена для ураження наземних об’єктів. Також вона є протикорабельним засобом. Зараз ми бачимо, що ворог активно застосовує саме цей тип ракет. Не можна недооцінювати цю зброю. Росіяни останнім часом значно збільшили інтенсивність застосування цього типу ракет. Є дещо покращений вид Х-59. Це Х-69. Вони схожі за своїми параметрами, однак Х-69 має більшу ударну спроможність і може далі залітати по території нашої країни», - відзначив речник Повітряних сил.

Як повідомлялося, за даними ГУР, станом на кінець квітня 2024 року на озброєнні Збройних сил Російської Федерації знаходяться 45 Х-69 . Темпи виробництва таких ракет - 1-3 одиниці на місяць.

Теги по теме
Россия война
Источник материала
Поделиться сюжетом