ЗС РФ атакували склад з далекобійними ракетами Storm Shadow, — екснардепка Гопко
ЗС РФ атакували склад з далекобійними ракетами Storm Shadow, — екснардепка Гопко

ЗС РФ атакували склад з далекобійними ракетами Storm Shadow, — екснардепка Гопко

За словами колишньої парламентарки Ганни Гопко, в Україні є ті, хто роблять усе, аби завадити Києву перемогти. Вони знають росіянам інформацію та працюють з наведенням на важливі обʼєкти.

В Україні нібито зафіксовані влучання по складах, на яких зберігали далекобійні ракети Storm Shadow. Про це повідомила народна депутатка VIII скликання Ганна Гопко в ефірі Radio NV 1 травня.

Вона зауважила, що в умовах, коли Україна чекає на західну зброю, необхідно мати успіхи на фронті. Також важливо, аби всередині країни "не зливали".

"Ну і важливо щоб всередині країни ті, які зливали раніше, і були випадки, коли приходили і Storm Shadow і інші види озброєння, туди не прилітали дуже так точно російські ракети і не знищували наші поповнення — чи то боєприпасів, чи іншої високоточної далекобійної зброї", — сказала Ганна Гопко.

За її словами, йдеться про російську агентуру в Україні та тих, хто робить усе, аби завадити Києву перемогти. Зокрема, вони виснажують з середини, здають противнику інформацію та працюють з наведенням на важливі обʼєкти.

Дивіться з 7:00

Ганна Гопко: що про неї відомо

Ганна Гопко — громадська діячка, народна депутатка VIII скликання, голова комітету Ради в закордонних справах. Вона є експертом з адвокації, російського експансіонізму й гібридної війни. Під час Революції Гідності вона була одним із громадських лідерів Євромайдану.

Після 24 лютого 2022 року Гопко почала здійснювати адвокаційні кампанії за міжнародну підтримку Україні, зокрема щодо надання високоточної зброї, боєприпасів, танків "Леопард", Abrams, F-16 та ATACAMS.

Нагадаємо, 1 травня Збройні сили Російської Федерації атакували Одесу, зокрема, влучання зафіксоване у відділення "Нової пошти". Проте осійські пропагандисти почали просувати версію, що нібито удар було здійснено по складу з боєприпасами НАТО. У Центрі протидії дезінформації наголосили, що таким чином окупанти намагаються виправдати свої теракти по цивільній інфраструктурі України.

2 квітня президент України Володимир Зеленський розповів, що протягом квітня російські військові атакували мирні міста України за допомогою понад 300 ракет та такої ж кількості БПЛА типу Shahed. Крім цього, противник випустив понад 3200 керованих авіабомб.

Теги по теме
Обстрел
Источник материала
Поделиться сюжетом