Частка Windows 10 зростає на тлі зниження Windows 11
Частка Windows 10 зростає на тлі зниження Windows 11

Частка Windows 10 зростає на тлі зниження Windows 11

Це тривожна тенденція для Microsoft, особливо з огляду на те, що підтримка Windows 10 закінчується в жовтні 2025 року. Мільйони людей з тих чи інших причин відмовилися від переходу на Windows 11, вирішивши залишитися на Windows 10. Незважаючи на те, що старіша операційна система існує вже майже десять років, зараз у неї більше користувачів, ніж минулого місяця.

За даними Neowin, у квітні 2024 року Windows 10 досягла 70% частки ринку вперше з вересня 2023 року. Минулого місяця частка Windows 11 становила 25,65%, що більше, ніж 23% у вересні, але демонструє повільне падіння з лютого, коли вона становила 28,16%, згідно з даними StatCounter.

Це тривожна тенденція для Microsoft, особливо з огляду на те, що підтримка Windows 10 закінчується в жовтні 2025 року. Технологічний гігант продовжить підтримувати ОС після 2025 року лише за умови оплати.

Проблеми сумісності можуть стримувати деяких людей від оновлення. Існують обхідні шляхи, але Microsoft не може гарантувати, що вони не зіпсують ваш ПК. Корпорація Майкрософт досягла певних успіхів, зокрема зняла обмеження на сумісність, яке роками утримувало деякі ПК від оновлення.

Як ми зазначаємо в нашому огляді, тим часом «радикально модернізований, більш послідовний дизайн ОС суперечить тому, що насправді є еволюційним оновленням». Крім того, у Windows 10 з’являться деякі нові функції, такі як штучний інтелект Copilot AI.

Источник материала
Поделиться сюжетом