Голова Харківської ОВА пояснив, чи можливе відкриття нової лінії фронту
Голова Харківської ОВА пояснив, чи можливе відкриття нової лінії фронту

Голова Харківської ОВА пояснив, чи можливе відкриття нової лінії фронту

Очільник Харківської ОВА розповів, що окупанти знову приступили до штурмових дій, які ведуть протягом 10 останніх місяців. Раніше українська розвідка підтвердила, щоРосія готується до наступу навколо Харківської та Сумської областей, пише 24 Канал.

Що кажуть в ОВА про загрозу наступу на Харківщину

Олег Синєгубов розповів, що російські загарбники періодично змінюють напрямок атак. Зокрема, на Куп'янському напрямку – це Синьківка та Табаївка, де тривають активні бойові дії.

Щодо можливості відкриття нової лінії фронту говорити поки зарано. Адже тих сил, які там є, їх недостатньо у порівнянні з Куп'янським напрямком, де ворог проводить активні бойові дії,
– заявив Синєгубов.

Він запевнив, що влада вживає всіх необхідних заходів щодо готовності та протидії викликам, які можуть бути.

Олег Синєгубов розповів про ситуацію на Харківщині: дивіться відео

Очільник Харківської ОВА пояснив, що для відкриття нової лінії фронту російська армія має зосередити угрупування щонайменше зі 100 тисяч військовослужбовців. Наразі такого скупчення в окупантів немає.

Росія стягує сили та техніку на Куп'янський напрямок

  • Збройні Сили України повідомили, що окупанти підтягують особовий склад, боєкомплекти та військову техніку на Куп'янський напрямок. Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що надзвичайної активності ворога немає.
  • За його словами, окупанти проводять не такі активні штурмові дії, як на сусідніх напрямках. Проте дії ворога свідчать про те, що вони не полишають намірів захопити навколишні села і Куп'янськ. Речник пояснив, що ворогу це не вдається.
  • За словами Назара Волошина, наші Сили оборони також покращують своє тактичне положення на цьому напрямку, зокрема у районі Сеньківки.
Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом