На турнірі в Італії порушили правила МОК та включили гімн Росії
На турнірі в Італії порушили правила МОК та включили гімн Росії

На турнірі в Італії порушили правила МОК та включили гімн Росії

Організатори одноденної гонки "Віченця – Біонде" включили гімн Росії після перемоги у змаганнях велогонщика з РФ Віктора Бугаєнка. Тим самим було порушено правила Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо допуску так званих нейтральних спортсменів.

У коментарі пропагандистському телеканалу "Матч ТВ" сам Бугаєнко зазначив, що не очікував такого повороту подій і взявся виправдовувати організаторів перегонів. За його словами, гімн російської терористичної держави був включений "з найкращих міркувань".

"Організатори вирішили включити гімн на нагородження з найкращих міркувань. Чесно сказати, сам був трошки шокований, що включили гімн, для будь-якого спортсмена це важливий момент, а ми давно його не чули на міжнародних змаганнях. Щодо цієї ситуації можу сказати лише одне. Я радий, що виграв. Я гонщик і просто хочу змагатися у чесній спортивній боротьбі", – сказав Бугаєнко.

Раніше російська велогонниця Анастасія Войнова з гордістю про звання росгвардійця назвала принизливими умови допуску спортсменів з РФ до Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Дворазовий олімпійський чемпіон Дмитро Васильєв накинувся із брехливими звинуваченнями на МОК через заборону демонстрації на Іграх Парижі символу війни Z.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки

Источник материала
Поделиться сюжетом