Окупанти проводять уроки в школах на захоплених територіях України: в ЦНС пояснили мету ворога
Окупанти проводять уроки в школах на захоплених територіях України: в ЦНС пояснили мету ворога

Окупанти проводять уроки в школах на захоплених територіях України: в ЦНС пояснили мету ворога

Для пропагандистської "обробки" українських дітей на тимчасово окупованих територіях нашої держави Росіяпочала залучати окупантів з лав ворожої армії. Також у якості "наставників" по українських школах в окупації гастролюють так звані "добровольці", що проводять для дітей "уроки про війну".

Ключовими предметами у школах на ТОТ нині визначено російську мову та історію, подекуди вони витіснили точні науки на кшталт математики, фізики та хімії. Подробиці розкрили у Центрі національного спротиву. 

"Колаборанти почали активно залучати військових та "добровольців" російської армії для промивки мізків дітей та виховання в них патріотів росії. Тому нещодавно бойовики угруповання "Дніпро" провели лекцію присвячену війні учням Новософіївської школи на тимчасово окупованій Херсонщині. Такі "лекції" є далеко не поодинокими випадками, а радше вже системними заходами", – йдеться у повідомленні.

Водночас основний акцент окупанти роблять на уроки російської мови та викривленої відповідно до кремлівських наративів історії. Їх діти змушені вчити навіть ціною урізання викладання інших предметів.

"Зараз у школах на окупованих територіях основними предметами є російська мова та історія. Діти цілими днями змушені вивчати подвиги дідів, що воювали та великий руский "язик". Про математику, фізику чи хімію інколи взагалі не йдеться, адже тут критично бракує кадрів для закладів освіти. Мова насамперед про вчителів старших класів та представників адміністрації навчальних закладів.  Усе тому, що більшість педагогів на окупованих територіях відмовляються співпрацювати з окупаційною владою", – підкреслили у Центрі.

Що ж стосується керівництва шкіл, туди загарбники призначають не фахових людей, а тих, хто підтримує російську окупацію.

"А ще окупанти не соромляться ставити на посади директора школи чи заступника з навчальної частини колишніх лаборантів або ж навіть двірників.Нагадуємо усім колаборантам — за співпрацю з окупаційною владою ви будете засуджені відповідно до чинного законодавства України. Закликаємо повідомляти про окупантів, колаборантів та російські війська усю відому тобі інформацію на анонімний чат-бот за посиланням", – звернулися до українців на ТОТ представники Центру національного спротиву.

Нагадаємо, раніше  у ЦНС розповіли, що окупанти примусово виселяють українців з Голої Пристані, Коханів та Гладківки. Людям при цьому не дозволяють брати з собою нічого окрім ручної поклажі. А в їхні будинки селять росіян. Ця давня практика Москви, спрямована на зміну етнічного складу поневолених територій є однією з ознак геноциду.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом