Раз-два і готово: швидкий рецепт паски
Раз-два і готово: швидкий рецепт паски

Раз-два і готово: швидкий рецепт паски

Смачна та пухка пасочка – це великодня улюблениця українців. Не потрібно відмовляти собі у задоволені скуштувати домашньої здоби, якщо бракує вільного часу. З цим рецептом ви досягнете чудового результату без приготування опари.

Швидка паска

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6

Рецепт паскиТака ароматна / Фото unsplash

Приготування:

  1. Візьміть велику каструлю чи миску і всипте туди один пакетик сухих дріжджів.
  2. Додайте приблизно 50 грамів цукру і 200 грамів теплого молока.
  3. Просіяне борошно додайте в молочно-дріжджову суміш (близько 50 – 60 грамів), перемішайте, щоб складові розчинилися і дріжджі активізувалися.
  4. Вершкове масло слід виставити з холодильника заздалегідь, щоб воно пом'якшало, або трохи розтопити на водяній бані чи у мікрохвильовці.
  5. Додайте 100 грамів розтопленого масла в суміш.
  6. Відділіть білки від жовтків двох яєць.
  7. Два цілі яйця разом з двома жовтками додайте в тісто, залишаючи білки для глазурі.
  8. Поступово вводьте решту борошна, ретельно перемішуючи тісто. Родзинки запарте окропом на 10 – 15 хвилин, потім злийте воду, обваляйте їх у борошні чи крохмалі та також введіть у тісто. Вимішуйте тісто руками на робочій поверхні, посипаній борошном.
  9. Потім перекладіть тісто назад у велику миску чи каструлю, накрийте чистим рушником і залишіть у теплому місці на мінімум 30 хвилин.
  10. Після цього обминаєте тісто. Поділіть на кількість форм, яку маєте.
  11. Розкладіть тісто по формах, заповнюючи одну третину об'єму, накрийте вологим рушником і знову залишіть у теплому місці на 25 – 30 хвилин.
  12. Розігрійте духовку до 190°C і випікайте паски близько 40 хвилин. Тим часом збийте 2 яєчних білки з дрібкою солі та цукровою пудрою до формування твердих піків.
  13. Після випікання вийміть паски, змастіть верхівки білковою глазур'ю і прикрасьте за вашими уподобаннями.
Теги по теме
Пасха
Источник материала
loader
loader