Росія готує «трирівневий» план з дестабілізації України: у ГУР розповіли деталі
Росія готує «трирівневий» план з дестабілізації України: у ГУР розповіли деталі

Росія готує «трирівневий» план з дестабілізації України: у ГУР розповіли деталі

У Головному управлінні розвідки України прогнозують, що країна-агресор росія у травні спробує запровадити план по дестабілізації ситуації в нашій країні, який складається з трьох рівнів. Цей план передбачає військову частину (перевага окупантів на полі бою), дезінформаційну кампанію проти Києва та спроби ізолювати країну на міжнародній арені. Про це в інтерв'ю The Economist сказав заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький

За словами Скібіцького, першим і головним чинником є військовий. Попри затримку допомоги від США, сама зброя надходитиме на українські позиції тижнями. Посадовець зазначив, що навряд чи вона зможе зрівнятися з російськими запасами снарядів або забезпечити ефективний захист від низькотехнологічних, руйнівних керованих авіабомб, якими майже щодня росія атакує Україну.

Другим чинником є дезінформаційна кампанія в Україні, спрямована на підрив української мобілізації та політичну легітимність президента Володимира Зеленського, чий президентський термін умовно закінчується 20 травня.

Скібіцький заявив, що хоча Конституція чітко дозволяє продовження Зеленського на невизначений термін у воєнний час, його опоненти вже наголошують на вразливості президента.

Третім чинником є постійна кампанія росії з міжнародної ізоляції України.

«Вони будуть розхитувати ситуацію так, як тільки зможуть», – наголосив заступник начальника ГУР.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
Поделиться сюжетом