Що покласти в лунку при посадці кабачків: копійчана добавка вразить урожаєм
Що покласти в лунку при посадці кабачків: копійчана добавка вразить урожаєм

Що покласти в лунку при посадці кабачків: копійчана добавка вразить урожаєм

Як правильно садити кабачки у відкритий ґрунт - яке добриво вносити прямо в землю.

Кабачок користується заслуженою любов'ю у городників протягом уже довгого періоду часу. Це не дивно, адже ця культура є цінною, поширеною овочевою рослиною.

Дачники і садівники останніми роками приділяють пильну увагу вирощуванню кабачка через його скоростиглість, високу врожайність, дієтичність і холодостійкість, йдеться в матеріалах Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України. Досвідчені городники знають, що вирощування кабачка не вимагає значних витрат праці та енергоресурсів і дає можливість збирати врожай уже на ранніх термінах.

Як правильно вирощувати кабачок

Порівняно з баштанними культурами, кабачок менш вимогливий до температури під час вирощування. Це сприяє тому, що можна отримати високоякісну продукцію практично у всіх кліматичних зонах. Але варто пам'ятати, що кабачок є світлолюбною рослиною.

/ ovoch.com

Ця культура короткого світлового дня, краще розвивається при 10-12 годинах і не переносить затінення. Важливо стежити, щоб навіть у молодому віці посадки кабачків не були загущеними і засміченими. Це пов'язано з тим, що при надмірному загущенні або засміченості зменшується утворення квіток, що призводить до зниження врожайності плодів.

/ ovoch.com

Чим удобрювати кабачок

При вирощуванні основну роль відіграє біологізована система оптимізації живлення і захисту рослин кабачка від основних хвороб. Важливо стежити за своєчасним внесенням ґрунтового біодобрива, що містить клітини бактерій. Хороший результат показують мікробні препарати, що містять живі клітини природної азотфіксуючої бактерії.

Агрономи рекомендують застосовувати концентровану суміш життєздатних та інактивованих мікроорганізмів і їхніх активних метаболітів. При вирощуванні кабачків слід приділяти особливу увагу комплексному добриву, що містить калійні солі гумінових і фульвових кислот. Також варто замислитися про застосування комплексу мікроорганізмів із фунгіцидними та ростимулювальними властивостями.

Що відомо про Інститут овочівництва та баштанництва

Це головна наукова установа, заснована 1947 року, яка очолює і координує науково-дослідні роботи з питань овочівництва та баштанництва. Основні напрями роботи зосереджені на розв'язанні пріоритетних фундаментальних і прикладних завдань з розроблення генетичних, біотехнологічних і фізіолого-біохімічних методів створення високоадаптованих вихідних матеріалів для селекції овочевих і баштанних рослин. Також фахівці інституту займаються створенням конкурентоспроможних, стійких до комплексу біотичних та абіотичних чинників гібридів і сортів овочевих і баштанних рослин, придатних для сучасних технологій виробництва. Інститут також науково забезпечує впровадження інноваційних розробок в агропромисловому виробництві, йдеться в матеріалах ІОБ.

Що покласти в лунку при посадці кабачків

Правильний догляд і підживлення рослин кабачків сприяє отриманню високоякісного врожаю. З цією метою рекомендується застосовувати органомінеральне добриво, до складу якого входять амінокислоти. На якість врожаю також впливає застосування добрив з полісахаридами і бором у кількості 11% (153 г/л). Це ефективне добриво призначене для позакореневого підживлення в період вегетації чутливих до дефіциту бору культур.

/

Дивіться відео - вирощування ранніх кабачків від посіву до збору:

Більше новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом