США приєднуються до зусиль НАТО і ЄС з протидії російськім кібератакам проти європейських країн
США приєднуються до зусиль НАТО і ЄС з протидії російськім кібератакам проти європейських країн

США приєднуються до зусиль НАТО і ЄС з протидії російськім кібератакам проти європейських країн

У Державному департаменті США засудили зловмисну кіберактивність, яку здійснює російська військова розвідка проти Німеччини, Чехії, Литви, Польщі, Словаччини та Швеції та пообіцяли допомогти з притягненням РФ до відповідальності.

Сполучені Штати Америки засудили зловмисну кібердіяльність Росії, спрямовану проти їхніх європейських союзників, та пообіцяли допомогти з притягненням їРФ до відповідальності.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Він наголосив, що США засуджують "зловмисну кіберактивність, яку здійснює російська військова розвідка проти Німеччини, Чехії, Литви, Польщі, Словаччини та Швеції".

"Ми приєднуємося до зусиль НАТО і ЄС з протидії такій діяльності і притягнення винних до відповідальності", – зазначив речник Держдепу.

У зв`язку із заявою Держдепу видання "Європейська правда" нагадало, що раніше глави європейської дипломатії Жозеп Боррель виступив від імені ЄС із засудженням зловмисної кіберкампанії Росії проти Німеччини та Чехії.

У НАТО також висловили солідарність з Німеччиною та Чехією у зв’язку з кібератаками, здійсненими російською групою хакерів, та готові розглянути скоординовану відповідь на загрозу, повідомляє ЄП.

Фото: з відкритих джерел

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом