Тероризм і дідівщина: що відомо про командувача угрупування "Курск" ЗС РФ, — розслідувачі
Тероризм і дідівщина: що відомо про командувача угрупування "Курск" ЗС РФ, — розслідувачі

Тероризм і дідівщина: що відомо про командувача угрупування "Курск" ЗС РФ, — розслідувачі

Російський полковник проїхав 7 тисяч кілометрів, щоб взяти участь у повномасштабній війні РФ проти України. Угрупування "Курськ", яким він керує, щодня обстрілює Сумську область і убиває українців.

Угрупування військ "Курск", яке перебуває в Курській області біля кордону на Сумщині, очолює полковник Іван Томшин. Чоловік служив на Сахаліні, робив військову кар'єру на Далекому Сході. Після цього долучився до війни в Україні і почав обстрілювати українців з артилерії. Розслідувачі проєкту Evocation розповіли деталі біографії полковника ЗС РФ, якого вони назвали російським терористом.

На порталі Evocation пояснили, що на сьогодні Ігор Томшин керує 10-тисячним угрупуванням "Курск", яке входить до складу угрупування військ "Північ" ЗС РФ. Розслідувачі встановили, що у складі російської армії чоловік брав участь у злочинах на території України. Зараз він командує підрозділами, які щодня обстрілюють прикордонні громади на Сумщині.

Томшин — 47-річний російський військовий, який молоді роки провів у Волгограді, — з'ясували на порталі. Місце його народження не вказується, відома лише дата — 1 жовтня 1077 року. Кар'єра у російській армії будувалась на Далекому Сході. Росіянин служив у чотирьох населених пунктах — у Южно-Сахалінську очолював 39 окрему мотострілецьку бригаду (ОМБ), у Бікіні (Хабаровська область) — 57 ОМБ, у Сергіївці (Приморський край) — 59 ОМБ.

У кар'єрі росіяни є згадки про дідівщину, яка панувала у 59 ОМБ, — розповіли розслідувачі. Зокрема, жителі Сергіївки пам'ятають про російського солдата, якому "побратими" відрізали голову. Інших строковиків просто знаходили мертвими, — свідчили місцеві.

Ситуація на Сумщині - етап кар'єри полковника Томшин у ЗС РФ
Фото: Скриншот

Ще один етап життєвого шляху Трошина — присутність на заході у Георгіївському палаці Кремля, де президент РФ Володимир Путін вітав випускників військових університетів.

Ситуація на Сумщині - полковник Томшин ЗС РФ у Москві
Фото: evocation.info

Трошин має акаунти у російських соцмережах, володіє двома автомобілями Volkswagen, має дружину та сина. У соцмережах відшукали його фото за межами служби — біля автомобіля та під час прогулянки.

Ситуація на Сумщині - полковник Томшин ЗС РФ на прогулянці
Фото: evocation.info
Ситуація на Сумщині - полковник Томшин ЗС РФ біля авто
Фото: evocation.info

Зазначимо, у березні Сумська військова адміністрація відреагувала на посилення щоденних обстрілів регіону. ОВА повідомила, що у п'ятикілометровій зоні біля кордону заборонено перебувати цивільним — усім пропонують виїхати. У квітня міський голова Конотопа розповів, що бажано було б розширити зону обмежень до 60 км і карати підприємців, які не реагують на сигнали тривоги. 14 березня росіяни знищили ретранслятор в Сумах: саме тоді біля кордону діяли добровольці "Легіону "Свобода Росії".

Нагадуємо, заступник очільника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький розповів про загрозу наступу ЗС РФ на Суми та Харків. Тим часом військові експерти деталізували, чим займаються російські війська біля східного кордону і чи вистачить їх для атаки.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом