TikTok знову став доступним у Росії, - росЗМІ
TikTok знову став доступним у Росії, - росЗМІ

TikTok знову став доступним у Росії, - росЗМІ

ТikTok призупинив стрімінг та розміщення нових відео в Росії у березні 2022 року. Це рішення було пов'язане із законом про «поширення фейків про російську армію».

Відеоплатформа TikTok стала повністю доступною для користувачів iOS та Android в Росії. Про це повідомляє російське видання Афіша. Daily з посиланням на агентство ТАСС.   

За інформацією іТАСС, користувачі з РФ знову можуть дивитися відео та викладати ролики у TikTok . При цьому журналісти "Афіші Daily" зауважують, що  у деяких із них платформа ще не запрацювала. 
 
Видання також повідомляє, що у компанії BiteDance, якій належить TikTok, поновлення роботи соцмережі на території Росії поки не підтвердили і ніяк не прокоментували. 

Російське медіа нагадує, що TikTok призупинив стрімінг та розміщення нових відео в РФї у березні 2022 року. “Це рішення було пов'язане із законом про поширення фейків про російську армію. Після цього росіянам було неможливо дивитися контент, створений поза країною”, - пише "Афіші Daily". 

У вересні 2023 року це ж видання, посилаючись на дослідження Mediascope, яке опублікував Forbes, повідомляло, що, незважаючи на відхід з Росії та заборону завантажувати нові кліпи, TikTok в РФ лідирував серед інших соцмереж. Згідно дослідженню Mediascope, росіяни віком від 12 років проводили на платформі 30% всього часу, виділеного на соцмережі — “це навіть більше, ніж у «ВКонтакті» та Telegram (по 29%). Більше того, для користувачів 12–24 років це з відривом найпопулярніша соцмережа, саме її вони відкривають 41% часу”. 

Повідомляючи про тимчасове призупинення роботи TikTok в РФ, ми також інформували про те, що у березні 2023 року Роскомнагляд прийняв рішення про повне блокування соціальної мережі Facebook на території Росії. Також Росія заблокувала соціальну мережу Twitter та почала блокувати відеохостинг YouTube. Зайти в соцмережі можна за допомогою VPN або інших засобів, описаних у нашій публікації.

Фото: Solen Feyissa/Unsplash.com 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Россия Соцсети
Источник материала
Поделиться сюжетом