У Берліні сталася пожежа у приміщенні збройової компанії Diehl
У Берліні сталася пожежа у приміщенні збройової компанії Diehl

У Берліні сталася пожежа у приміщенні збройової компанії Diehl

У берлінському районі Ліхтерфельде пожежні борються з полум'ям у приміщеннях однієї з найвідоміших збройових компаній Diehl Metal.

Про пожежу повідомляє пожежна служба столиці Німеччини в соцмережі Х, передає Укрінформ.

«У Ліхтерфельде задіяні 170 пожежних команд. Горить заводська будівля, в якій зберігаються хімікати», - йдеться у дописі.

Пожежні зауважують, що, окрім гасіння пожежі, у місті та районі безперервно проводяться заміри повітря, жителів закликають уникати задимлених місць. Через те, що в будівлі зберігалися сірчана кислота та ціанід міді, існує ризик утворення ціаніду водню, який підніметься в повітря разом з димом.

Прилеглі приміщення, зокрема школи та магазини, закрито.

Операція ведеться з опів на одинадцяту ранку. Чотириповерхова будівля повністю згоріла та частково обвалилася. Взяти вогонь під контроль поки не вдається.

Про постраждалих наразі не повідомляється.

Міська влада також попередила громадян у постраждалих районах про токсичні димові гази, викликані пожежею, використовуючи, серед іншого, WarnApp NINA (додаток для екстреної інформації та новин). Людей просять уникати зони ураження та закрити вікна й двері, вимкнути вентиляцію та кондиціонування.

Між тим, російські пабліки та медіа поширюють інформацію про начебто пожежу на заводі з виробництва засобів ППО, в тому числі найновітніших - IRIS-T, які постачаються в Україну. Це не відповідає дійсності. Компанія Diehl має близько дюжини заводів на території ФРН, і основні виробничі потужності розташовані в інших федеральних землях.

Фото: dpa

Теги по теме
Германия пожар Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом