У боях за Україну на фронті загинув громадський активіст Дмитро Лисенко
У боях за Україну на фронті загинув громадський активіст Дмитро Лисенко

У боях за Україну на фронті загинув громадський активіст Дмитро Лисенко

У боях на Авдіївському напрямку загинув активіст із Покровська Дмитро Лисенко. Про його загибель повідомив п'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко.

- Дмитро був людиною, з якою багато людей пов'язували майбутнє Донеччини, її відновлення та розвиток. Людиною, яка є символом нового покоління молодих мешканців Донеччини: патріотичних, сміливих, розумних, відкритих до світу... Полум'яний патріот і рішучий воїн, який кров'ю згодом, а, нарешті, і життям довів свою віру у святі ідеї розвитку української державності. Він категорично не терпів несправедливості і всіма силами боровся за правду як у цивільному житті, так і на фронті, - написав Порошенко.

Дмитро вступив до лав ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення. Був бійцем 109 окремої бригади ТРО, мав поранення. У нього залишилася дружина та маленька дочка.

  • Український актор театру та кіно Євген Шумілов загинув на фронті 30 квітня, намагаючись врятувати побратима. Про смерть військового написав український режисер Антоніо Лукіч, який працював разом із ним на знімальному майданчику реклами "Нової пошти", знятої вже під час повномасштабного вторгнення.
  • А в середині квітня у Лебедині на Сумщині попрощалися із міським головою Олександром Бакліковим, який загинув на фронті. Прощатися з головою міста прийшли не лише його друзі та близькі, а й мешканці Лебедина.
Источник материала
Поделиться сюжетом