Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду
Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду

Universal Music Group і TikTok уклали нову угоду

Universal Music Group і TikTok уклали нову ліцензійну угоду, після підписання якої уможливить повернення в соціальну мережу артистів і пісень лейблу.

Про це повідомляє Reuters.

Компанії заявили, що працюють над поверненням музики в TikTok і об'єднаються для реалізації нових можливостей монетизації на платформі. TikTok і Universal також заявили, що працюватимуть над тим, щоб розвиток ШІ в музичній індустрії захищав творчість і економіку.

"TikTok також прагне співпрацювати з UMG для видалення несанкціонованої музики, створеної штучним інтелектом, з платформи, а також (розробляти – ред.) інструменти для поліпшення атрибуції виконавців і авторів пісень", - йдеться в заяві.

Раніше Universal стверджувала, що TikTok "заповнений" записами, створеними штучним інтелектом, а її артистам і авторам пісень TikTok платить лише малу частку від монетизації порівняно з тим, що вони отримують, наприклад, на YouTube.

Одна з артисток Universal Music Тейлор Свіфт погодилася повернути свої записи у TikTok під час просування нового альбому The Tortured Poets Department.

У всьому світі, за даними дослідницької компанії Statista, TikTok має понад 1,5 мільярда активних користувачів щомісяця.

Источник материала
Поделиться сюжетом